Politerno > Україна і світ > ВАКС закрив справу “Роттердам+”

ВАКС закрив справу “Роттердам+”

  • 9 Жовтня, 2023
  • 289 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд закрив справу “Роттердам+”.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“9 жовтня під час підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС ухвалила рішення про закриття справи “Роттердам+” з підстав п. 10 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України, тобто закінчення строку досудового розслідування, визначеного статтею 219 цього Кодексу, після повідомлення особі про підозру”, – йдеться у повідомленні. 

У САП уточнили, що указане рішення ухвалили з окремою думкою одного з суддів колегії. Прокурор САП не погоджується з таким рішенням суду та оскаржить його в суді апеляційної інстанції.

У березні 2023 року НАБУ і САП скерували до суду перший епізод справи “Роттердам+” за обвинуваченням шістьох осіб у завданні споживачам електроенергії збитків на понад 19 млрд грн протягом 2016-2017 років.

НАБУ і САП 16 січня завершили розслідування за підозрою 15 осіб, причетних до запровадження та дії так званої формули “Роттердам+”, через яку споживачі електроенергії незаконно переплатили понад 20 млрд грн упродовж 2018-2019 рр.

Нагадаємо, Пентагон заявив, що починає передислокацію авіаносної ударної групи ВМС США на Близький Схід, а президент країни Джо Байден повідомив, що додаткова допомога від США вже в дорозі до Ізраїлю. Тим часом кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб, понад 2200 дістали поранень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE