Politerno > Україна і світ > В Ізраїлі кількість загиблих зросла до 700, США надають додаткову підтримку та передислоковують на Близький Схід авіаносну ударну групу ВМС

В Ізраїлі кількість загиблих зросла до 700, США надають додаткову підтримку та передислоковують на Близький Схід авіаносну ударну групу ВМС

  • 8 Жовтня, 2023
  • 264 Переглядів
  • 0

Пентагон заявив, що починає передислокацію авіаносної ударної групи ВМС США на Близький Схід, а президент країни Джо Байден повідомив, що додаткова допомога від США вже в дорозі до Ізраїлю. Тим часом кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб, понад 2200 дістали поранень.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю повідомило, що з суботи понад 2 243 людини були поранені й доставлені в лікарні Ізраїлю.

22 з них перебувають у критичному стані, 343 – у важкому, 439 – у стані середньої тяжкості, 1 093 – у легкому, 50 – у стані сильної тривоги, а 187 – перебувають на обстеженні у медиків.

Разом з тим, Білий дім заявив, що президент США Джо Байден наказав надати "додаткову підтримку" Ізраїлю "перед обличчям цього безпрецедентного терористичного нападу з боку ХАМАСу".

Згодом стало відомо, що Джо Байден у розмові з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху повідомив, що "додаткова допомога для Армії оборони Ізраїлю вже в дорозі до Ізраїлю, і ще більше буде доставлено найближчими днями". 

"Лідери також обговорили поточні зусилля, спрямовані на те, щоб жоден ворог Ізраїлю не вважав, що він може або повинен шукати вигоду з нинішньої ситуації", - заявили в Білому домі.

Своєю чергою Пентагон ввечері 8 жовтня підтвердив, що починає передислокацію авіаносної ударної групи ВМС США на Близький Схід, а президент країни Джо Байден повідомив, що додаткова допомога від США вже в дорозі до Ізраїлю.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що доручив здійснити кілька кроків для посилення позицій Пентагону в близькосхідному регіоні "з метою зміцнення регіональних зусиль зі стримування".

"Я дав вказівку про переміщення авіаносної ударної групи ВМС США "Gerald R. Ford" до Східного Середземномор'я.

До неї входять авіаносець ВМС США "Gerald R. Ford" (CVN-78), крейсер керованих ракет класу "Тікондерога" "Normandy" (CG 60), а також есмінці класу "Arleigh-Burke", "Thomas Hudner" (DDG 116), "Ramage" (DDG 61), "Carney" (DDG 64) і "Roosevelt" (DDG 80).

Ми також здійснили кроки з посилення ескадрилій винищувачів ВПС США F-35, F-15, F-16 і A-10 в регіоні. США підтримують війська в готовності до подальшого посилення сил стримування в усьому світі, якщо це буде потрібно", - зазначив Остін.

Остін також повідомив, що уряд Сполучених Штатів швидко надасть Армії оборони Ізраїлю додаткове обладнання і ресурси, в тому числі боєприпаси. Перша допомога у сфері безпеки почне надходити вже у неділю й прибуде найближчими днями.

"Посилення наших об'єднаних сил на додаток до матеріальної підтримки, яку ми швидко надамо Ізраїлю, підкреслює непохитну підтримку Сполученими Штатами Армії оборони Ізраїлю та ізраїльського народу. Я і моя команда продовжуватимемо підтримувати тісний контакт з нашими ізраїльськими колегами, щоб гарантувати, що вони мають все необхідне для захисту своїх громадян і захисту від цих жахливих терористичних атак", - йдеться в заяві Остіна.

 

Пресслужба уряду Ізраїлю у неділю підтвердила, що щонайменше 100 ізраїльтян перебувають у полоні в Газі.

Досі Ізраїль відмовлявся підтвердити кількість цивільних і військових, які перебувають у заручниках. За повідомленнями ЗМІ, щонайменше 170 осіб можуть перебувати в полоні в Газі.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що у неділю ізраїльські військово-морські сили завдали ударів по ряду морських позицій ХАМАС у секторі Газа. Військові публікують відеозаписи, на яких зафіксовано момент ударів.

Армія оборони Ізраїлю також заявила, що в неділю здійснює нову хвилю авіаударів у секторі Газа по цілях, що належать ХАМАС.

Нагадаємо, США працюють над тим, щоб задовольнити прохання Ізраїлю про термінову передачу зброї Тель-Авіву, повідомив американський чиновник та інша особа, знайомі з переговорами. Вони відбулися через день після того, як бойовики ХАМАС розпочали хвилю атак на південь Ізраїлю, а конфлікт загрожує перерости в більш масштабну війну. Один з варіантів, який може розглядатися Білим домом, – це використання маловідомих запасів американських боєприпасів, що зберігаються в Ізраїлі. Хоча США вже відправили частину цих боєприпасів в Україну, в арсеналі все ще залишилося достатньо для Ізраїлю, сказав американський чиновник.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE