Politerno > Україна і світ > Ізраїль за ніч атакував 500 об’єктів ХАМАС та повернув під контроль усі райони на кордоні із сектором Гази

Ізраїль за ніч атакував 500 об’єктів ХАМАС та повернув під контроль усі райони на кордоні із сектором Гази

  • 9 Жовтня, 2023
  • 530 Переглядів
  • 0

Армія оборони Ізраїлю заявила в понеділок, що за ніч атакувала 500 об’єктів ХАМАС і Палестинського ісламського джихаду. Ізраїльські війська відновили контроль над усіма населеними пунктами на кордоні з Газою. 

Про це повідомляють CNN та The Times of Israel.

“Відео та зображення в соціальних мережах показують мечеті і житлові будинки в Газі, зрівняні з землею, кількість загиблих на цій території в понеділок зросла до щонайменше 436 осіб.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що за ніч атакувала 500 об’єктів ХАМАС і Палестинського ісламського джихаду.

Міністерство внутрішніх справ Палестини заявило, що більшість цілей були “вежами, житловими будинками, цивільними і службовими об’єктами, а також багатьма мечетями””, – йдеться у повідомленні CNN.

ЦАХАЛ наголошує, що завдавав ударів по двох оперативних об’єктах ХАМАСу у мечеті в Газі, а також по семи командних центрах ХАМАСу, командному центру Ісламського джихаду, а також по численних багатоповерхових будинках, в тому числі по будинку секретаря ХАМАСу Рухі Маштаа.

ХАМАС заперечує, що будівлі, по яких були завдані удари, використовувалися бойовиками угруповання, заявляючи, що житлові будинки обстріляли без попередження.

Офіцер армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін опублікував у Telegram фото і відео нібито уражених об’єктів.

Близькосхідне агентство ООН для допомоги біженцям і організації робіт повідомляє, що близько 74 000 людей в Газі були змушені покинути свої домівки і знайшли притулок у школах.

Водночас офіційний представник армії оборони Ізраїлю, контр-адмірал Даніель Хагарі, заявив, що ізраїльські війська відновили контроль над усіма населеними пунктами на кордоні з Газою. 

За його словами, все ще відбуваються поодинокі зіткнення між військами Ізраїлю і бойовиками ХАМАС, які вторглися в Ізраїль.

Він не виключає, що в цьому районі все ще є територисти.

Хагарі заявив, що прориви прикордонного бар'єру в Газі будуть фізично захищені танками, які підтримуватимуться бойовими вертольотами і безпілотниками.

За його словами, армія евакуювала 15 з 24 прикордонних міст і продовжить евакуацію інших протягом найближчого дня.

Представник армії Ізраїлю також повідомив, що місто Сдерот на даному етапі не будуть евакуйовувати.

Він додав, що з моменту початку бойових дій в суботу вранці по Ізраїлю було випущено близько 4400 ракет.

Щодо призову резервістів, він повідомив, що ЦАХАЛ "ніколи не мобілізував стільки резервістів так швидко - 300 000 резервістів за 48 годин".


Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд закрив справу “Роттердам+”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE