Politerno > Україна і світ > САП просить 50 млн застави за підозрюваного у справі “Ротердам+”

САП просить 50 млн застави за підозрюваного у справі “Ротердам+”

  • 9 Серпня, 2019
  • 1105 Переглядів
  • Comments Off

Солом’янський суд обирає запобіжний захід затриманому 8 серпня у справі “Роттердам+” колишньому члену НКРЕКП Володимиру Євдокімову. Прокурори просять заставу у 50 млн гривень.

Про це повідомили очільник САП Назар Холодницький та директор НАБУ Артем Ситник.

“Одного підозрюваного було вчора затримано. Зараз триває судове засідання у Солом’янському суді по обранню запобіжного заходу. Там заставу ми просимо 50 мільйонів гривень. Це член НКРЕКП.

По іншим фігурантам, яких не затримали, через те що вони перебувають поза межами України, щодо них розпочато кримінальний процес, тобто їм оголошено підозри, їх викликано до детективів у віторок, середу та в різні дати і, в випадку їхньої неявки, будуть вживатися заходи для їхнього розшуку”. – заявив Холодницький.

“Деякі фігуранти уже більше 7 місяців перебувають за межами України, але при цьому активно пишуть у Facebook, тому ми їх запрошуємо до співпраці. Приїжджати і проводити процесуальні дії, а не медійні”, – додав Ситник.

У САП для УП уточнили, що йдеться про директора ДП “Оператор ринку” колишнього члена НКРЕКП Володимира Євдокімова. 

Ситник закликав фігурантів справи, яким склали підозри, не лише активно захищати себе у Facebook, але й повернутися в Україну і співпрацювати з детективами.

Холодницький додав, що прокурори “з нетерпінням очікують позиції сторони захисту”.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру 6 особам, зокрема колишньому голові та члену НКРЕКП, у так званій справі “Ротердам+”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE