Politerno > Україна і світ > В окупованому Криму патріоти підняли український прапор (Фото)

В окупованому Криму патріоти підняли український прапор (Фото)

  • 9 Серпня, 2019
  • 1053 Переглядів
  • Comments Off

На території окупованого Криму у місті Судак місцеві патріоти підняли державний прапор України.

Про це повідомив у Facebook радник голови Херсонської ОДА Богдан Ковальов.

“Сьогодні вранці на тимчасово окупованій Російською Федерацією території АР Крим в місті Судак місцевими патріотами України було піднято Український прапор на знак пам‘яті про чотирьох загиблих воїнів 6 серпня 2019 року в зоні проведення ООС”, – зазначив Ковальов.

Нагадаємо. з 21 липня на Донбасі розпочалося “хлібне перемир’я” – безстрокова заборона на будь-яке ведення вогню, про яку домовилися у Мінську.

Бойовики після домовленості про “хлібне перемир’я” кілька днів дотримувалися режиму тиші, але потім знову почали обстрілювати українські позиції. 6 серпня 4 українських військових загинули у результаті таких обстрілів.

Начальник генштабу ЗСУ Руслан Хомчак розповів, що в момент ворожого обстрілу військові перебували в окопі і встановлювали інженерне обладнання.

За словами Хомчака, українські військові під час обстрілу 6 серпня були готові надати відповідь ворогу, але противник після обстрілу покинув свої позиції.

Пізніше відомо, що 6 серпня загинули старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра, матрос Василь Курдов із 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ. Їм було від 20 до 31 року.

Згодом президент Володимир Зеленський провів телефонні розмови з президентом РФ Путіним і президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якого закликав Макрона терміново зібратися в нормандському форматі, той пообіцяв узгодити зустріч із Меркель і Путіним.

Згодом посольстві США в Україні висловило підтримку діям президента Володимира Зеленського та Збройних сил після провокації бойовиків на Донбасі, в результаті якої загинуло 4 військових.

Як заявив представник України в робочій підгрупі з політичних питань у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний, Україна мала припинити участь у Мінських переговорах після загибелі чотирьох військових на Донбасі доти, поки не буде зібраний “нормандський формат”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE