Politerno > Україна і світ > Україна мала припинити участь у Мінських переговорах після загибелі 4-х військових на Донбасі – Безсмертний

Україна мала припинити участь у Мінських переговорах після загибелі 4-х військових на Донбасі – Безсмертний

  • 9 Серпня, 2019
  • 1203 Переглядів
  • Comments Off

Україна мала припинити участь у Мінських переговорах після загибелі чотирьох військових на Донбасі доти, поки не буде зібраний “нормандський формат”.

Як інформує “Інтерфакс-Україна”, про це заявив представник України в робочій підгрупі з політичних питань у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний.

“На мій погляд, після подій у Павлополі перше, що слід було сказати: Україна призупиняє роботу в мінському процесі до моменту, доки не буде зібрано “нормандський формат”, – сказав Безсмертний в ефірі телеканалу ATR.

Також він зазначив, що ймовірність зустрічі в “нормандському форматі” лідерів держав-учасниць (Україна, Німеччина, Франція, РФ) “малоймовірна до осінніх виборів у Росії”.

“Вони хочуть витримати цей настрій електорату для того, щоб зберегти вплив “Единой России” і Путіна як політика в Росії”, – пояснив Безсмертний.

Як повідомлялося, 6 серпня, під час обстрілу українських позицій біля Павлополя Донецької області загинули четверо військовослужбовців: старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра, матрос Василь Курдов з 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ.

У зв’язку з цим Президент України Володимир Зеленський закликав найближчим часом провести саміт “нормандської четвірки”, в яку входять Україна, Німеччина, Франція і РФ.

У середу глава держави провів нараду з главами силових відомств.

Після цього він провів телефонні розмови з президентом РФ Путіним і президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якого закликав Макрона терміново зібратися в нормандському форматі, той пообіцяв узгодити зустріч із Меркель і Путіним.

Згодом посольстві США в Україні висловило підтримку діям президента Володимира Зеленського та Збройних сил після провокації бойовиків на Донбасі, в результаті якої загинуло 4 військових.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE