Politerno > Україна і світ > Фігурантів “справи 2 травня” відпустили на волю

Фігурантів “справи 2 травня” відпустили на волю

  • 19 Серпня, 2019
  • 1151 Переглядів
  • Comments Off

Одеський суд звільнив з-під варти із грошовою заставою фігурантів справи про загибель людей в одеському Домі профсоюзів Сергія Долженкова із позивним “Капітан Какао” і громадянина РФ Євгена Мефьодова.

Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на прокуратуру Одеської області

16 серпня Центральний суд Миколаєва не дозволив Скорику взяти підозрюваних на поруки і призначив за Долженкова та Мефьодова застави по 153 тисяч 680 гривень.

За словами депутата Верховної Ради восьмого скликання Олександра Білого, заставу вніс нардеп “Опозиційної платформи – За життя” Микола Скорик.

Рішення суду ще не оскаржували.

Довідка: 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові заворушення під час мітингу “За єдність України”, в якому взяли участь активісти Євромайдану, “Правого сектора”, “Самооборони”, харківські та одеські футбольні фанати з одного боку, і проросійськими активістами – з іншого.

У хід ішли бейсбольні біти, каміння, палки, запалювальні суміші, травматична та вогнепальна зброя.

Загинули 48 осіб та понад 200 осіб отримали травми різного ступеню тяжкості. Найбільше людей загинули під час пожежі в Будинку профспілок.

24 листопада 2014 року прокурор ГПУ затвердив звинувачувальний акт стосовно 21 особи. 25 листопада його скерували до Приморського райсуду Одеси.

18 вересня 2017 року колегія Іллічівського (Чорноморського) міського суду виправдала всіх осіб, яких звинувачували в масових заворушеннях 2 травня 2014 року.

Того ж дня Долженкова і Мефьодова затримали за підозрою в скоєнні іншого злочину за ч.2 ст. 110 КК (“посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”). Поліція повідомила їм про підозру в діях, спрямованих на захоплення державної влади, і підготовці до організації масових заворушень у Миколаєві.

Йдеться про автопробіг з Одеси до Миколаєва 28 березня 2014 року. У складі проросійської організації “Одеська дружина” вони демонстрували прапори РФ, Російської імперії, ВМС РФ, георгіївські стрічки та вигукували проросійські гасла, пропагуючи сепаратизм серед населення.

Народний депутат від «Батьківщини» Сергій Власенко свого часу заявив, що відсутність офіційної відповіді від слідства на 4 роковини трагедії в Одесі – це вирок усій правоохоронній системі України.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE