Politerno > Україна і світ > Суд виправдав звинувачених у “справі 2 травня” – під будівлею сутички, виправданим пред’явили нові звинувачення (Відео)

Суд виправдав звинувачених у “справі 2 травня” – під будівлею сутички, виправданим пред’явили нові звинувачення (Відео)

  • 18 Вересня, 2017
  • 1588 Переглядів
  • 0

Іллічівський міськсуд Чорноморська визнав невинуватими звинувачених у справі про події 2 травня 2014 року в частині подій на Грецькій площі Одеси.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Суд визнав недолугими докази звинувачення в участі й організації звинувачених у масових заворушеннях, які спричинили важкі наслідки (смерть і травми людей).

Крім того, суд дійшов висновку, що слідство у справі провели неякісно, ​​і вказав на цілу низку недоліків і прогалин у проведених слідчих діях. Наприклад, під час розслідування допитали лише одного співробітника поліції з тих, хто був на Грецькій площі.

Суд також визнав упередженими свідчення єдиного свідка звинувачення Олександра Посміченка, який заявляв про участь звинувачених в інкримінованих їм злочинах, в зв’язку з цим суд вирішив не враховувати їх при винесенні вироку.

Свідчення інших свідків, на думку суду, не підтверджують участь звинувачених у масових заворушеннях, тим більше, в їх організації.

Водночас, суд виключив зі списку доказів у справі низку доказів у зв’язку з тим, що їх здобули з порушенням норм КПК.

Не задовольнили суд і фото- й відеоматеріали, які передала сторона звинувачення. На думку суду, прокуратура не змогла підтвердити, що на фото і відео зафіксовано звинувачених – а останні не підтвердили, що це вони на фото і відео.

Суд визнав недоведеними й голослівними твердження сторони звинувачення про те, що до організації подій 2 травня 2014 року в Одесі причетні посадові особи і перші особи держави часів президентства Віктора Януковича.

Також суд вважає, що слідство необґрунтовано випустило з поля зору дії органів влади, які діяли після Майдану, в тому числі Андрія Парубія та екс-голови Одеської ОДА Володимира Немировського.

Після оголошення вироку, виправданим у справі 2 травня пред’явили нову підозру за статтею 110 КК України (сепаратизм), повідомляє “Таймер“.

На даний момент оголошують про підозру Сергію Долженкову, судячи зі всього, аналогічні підозри пред’являть й іншим п’ятьом чоловікам, котрі раніше знаходилася в СІЗО.

Після цього про підозру в сепаратизмі також повідомили Мефьодову.

Також стало відомо, що Мефьодов і Долженков взяті під варту. Навіть в туалет Мефёдова вивели під конвоєм. Трьох інших виправданих “куліковців” (Корчинського, Романюка і Сакауова) начебто збираються звільняти.

Представник консульства Російської Федерації прибув до суду, щоб бути присутнім при слідчих діях щодо Мефёдова. Активісти, котрі знаходяться під судом в будівлю суду його не пустили.

“Автомайдан” Одеси спробував перекрити один з під’їздів до будівлі суду барикадою з покришок. Правоохоронці активістів прогнали, покришки відібрали. Під будівлею суду спалахують бійки між правоохоронцями та активістами, в хід пішов сльозогінний газ. Судячи з усього, активісти намагаються прорватися в зал суду, але поки зробити цього їм не дозволяють.

скан

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 отримали поранення. Більшість загинули під час пожежі в Будинку профспілок.

Правоохоронні органи України відкрили близько десятка кримінальних проваджень щодо різних фактів. Найбільш резонансна – справа про події на Грецькій площі, де сталися перші сутички між проросійськими й проукраїнськими активістами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE