Politerno > Україна і світ > Зеленський звільнив уповноважену АМКУ – призначив доньку свого викладача і знайому глави комітету

Зеленський звільнив уповноважену АМКУ – призначив доньку свого викладача і знайому глави комітету

  • 2 Вересня, 2019
  • 1628 Переглядів
  • Comments Off

Президент Володимир Зеленський звільнив Анну Артеменко з посади державної уповноваженої Антимонопольного комітету.

Відповідний указ з’явився на сайті Офісу президента 2 вересня.

Крім того, двома іншими указами Зеленський призначив двох нових державних уповноважених АМКУ: Ірину Копайгору та Ольгу Піщанську, яка також стала першою заступницею голови комітету.

За декларацією, Ірина Копайгора працює в Криворізькому економічному інституті при Київському національному економічному університеті імені Василя Гетьмана. У серпні стало відомо, що там же працює і її батько, який свого часу викладав у Зеленського. У ньому працює й батько президента Олександр Зеленський.

Піщанська, згідно з її декларацією, працювала раніше в компаніях «АрселорМіттал Кривий Ріг» і «Стем Інжинірінг».

Нагадаємо, на початку липня президент Володимир Зеленський звільнив першу заступницю голови АМКУ Марію Ніжнік та держуповноважених Агію Загребельську, Андрія Вовка і Валерія Полюховича. Звільнення відбулися без подань прем’єр-міністра, передбачених законом.

31 липня президент призначив державними уповноваженими АМКУ Наталію Буроменську та Ольгу Нечитайло.

Заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук говорив, що кадрові рішення стосовно АМКУ приймались на підставі побажань голови комітету Юрія Терентьєва.

Вакантними залишалися посади двох членів АМКУ, у тому числі, заступника голови.

На посаду першого заступника голови кандидувала Ольга Піщанська, яка також будувала свій кар’єрний шлях на малій Батьківщині президента – у Кривому Розі, очолювала закупівельний напрямок у “АрселорМіттал” у той же період, коли Юрій Терентьєв був генеральним юрисконсультом цього підприємства.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE