Politerno > Україна і світ > Муженка і Семочка звільнено з військової служби

Муженка і Семочка звільнено з військової служби

  • 2 Вересня, 2019
  • 1176 Переглядів
  • Comments Off

Керівника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка та екс-першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочка звільнено з військової служби.

«Звільнити генерала армії України Муженка Віктора Миколайовича з військової служби у запас у зв’язку із проведенням організаційних заходів з правом носіння військової форми одягу», – йдеться в указі президента.

Віктор Муженко очолював Генеральний штаб Збройних сил України з липня 2014 року по травень 2019-го. Володимир Зеленський звільнив його із посади начальника Генштабу і головнокомандувача Збройних сил України в день своєї інавгурації 21 травня. Замість Муженка Генштаб ЗСУ очолив Руслан Хомчак.

Як зазначається в наказі глави СЗР Бухарєва від 30 серпня, Сергій Семочко звільнений з військової служби з 3 вересня.

У червні глава Служби зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв заявив, що п’ятий президент Петро Порошенко повністю не звільнив ексзаступника керівника СЗР Сергія Семочка.

“Петро Олексійович насправді злукавив, Семочко де-факто перебуває на військовій службі в розпорядженні Служби зовнішньої розвідки. Оголосив про звільнення – але не звільнив. Ну що ж, будемо вирішувати цю проблему”, – зазначив тоді Бухарєв.

Раніше журналісти оприлюднили результати власного розслідування про статки першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Його сім’я нібито володіє трьома будинками загальною вартістю близько $8 млн, а родичі мають російські паспорти.

За даними журналістів, наразі родичі Семочка постійно курсують між Києвом та анексованим Кримом.

3 жовтня повідомлялося, що НАБУ відкрило кримінальну справу проти заступника голови зовнішньої розвідки Сергія Семочка за статтею “незаконне збагачення”.

Пізніше СБУ повідомила, що відкрила кримінальне провадження за статтею “державна зрада”.

Сам Семочко заявив що не має стосунку до будинків під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його дружина є виключно громадянкою України.

Вже після скандалу 14 березня чинний тоді президент Порошенко звільнив з посади голови Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка.

До офіційного призначення глави Служби зовнішньої розвідки України указом президента відомством були уповноважені керувати двоє перших заступників керівника – Андрій Олексієнко та Сергій Семочко.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE