Politerno > Україна і світ > Екс-керівник контррозвідки СБУ Семочко причетний до загибелі 200 осіб – журналісти (Відео)

Екс-керівник контррозвідки СБУ Семочко причетний до загибелі 200 осіб – журналісти (Відео)

  • 2 Жовтня, 2018
  • 1953 Переглядів
  • 0

Перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки, колишній керівник контррозвідки СБУ Сергій Семочко замішаний в припиненні поставок життєво важливих препаратів для діалізу, так як постачальники перестали платити силовикам відкати. Через відсутність препаратів померли близько 200 осіб.

Про це повідомляє програма “Наші Гроші з Денисом Бігусом“.

Розслідування журналістів побудовано навколо ситуації, в якій СБУ через відкати фактично зупинила закупівлю препаратів для гемодіалізу. Журналісти припускають, що Семочко міг отримувати гроші за так зване “кришування” фармацевтичних компаній.

“Пару років тому СБУ стопануло закупівлю життєво важливих ліків для діалізу. Тому що постачальники перестали платити відкати. Через відсутність препаратів померли близько 200 осіб. Курирував той пресинг глава контррозвідки СБУ Сергій Семочко. Ця ж контррозвідка, за словами фармкомпаній, раніше прикривала їх за таксу в 100 тисяч доларів з фірми. І пресувати пішла після того, як їм відмовилися платити”, – також повідомив Денис Бігус на своїй сторінці в Facebook.

Також журналісти встановили, що Семочко їздить на Land Cruiser, зареєстрованому на неіснуючу людину. Цей автомобіль щоранку приїжджає забирати пасажира в закрите котеджне містечко в Конча-Заспі. Будинок на 333 квадратних метра офіційно придбала Тетяна Лисенко, в Козині є ще два величезних будинки, нещодавно оформлених на її дочку.

В ході розслідування журналісти прийшли до висновку, що Лисенко доводиться дружиною (офіційною або неофіційною) Семочко, а Анастасія Лисенко, на яку записані два будинки, знаходиться з ним у родинних стосунках.  Взимку 2017 року вона придбала будинок в Конча-Заспі, який раніше оцінювався в 2 млн доларів. В січні 2017 року вона також придбала маєток майже на 700 квадратних метрів. Крім того, в соцмережах вона виставляла фото з вертольотом на винзаводі “Шабо” під Одесою. Переліт до Києва оцінюється в 4-6 тис. доларів.

Як випливає з розслідування, три будинки в Козині обійшлися Семочко у близько 8 млн доларів. Однак аналіз доходів його сім’ї говорить про відсутність легального джерела таких доходів.

Судячи з фото з соцмереж, сім’я постійно їздить до Криму. Журналісти також перевірили справжність копій російських паспортів родичів Семочко і з’ясували, що всього в Криму зареєстровано 8 його родичів з подвійним громадянством. На запит програми він заявив, що родинні зв’язки є конфіденційною інформацією. Семочко також не пояснив походження майна.

Як повідомлялось, 2 серпня президент Петро Порошенко доручив звільнити Сергія Семочка з посади начальника ГУ СБУ в Києві та Київській області та призначити замість нього Олега Валендюка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE