Politerno > Україна і світ > Фото Чепіги знайшли на дошці випускників-героїв військового училища РФ

Фото Чепіги знайшли на дошці випускників-героїв військового училища РФ

  • 2 Жовтня, 2018
  • 1329 Переглядів
  • 0

Журналісти помітили фотографію полковника ГРУ Анатолія Чепіги на дошці випускників-героїв Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища РФ.

Фото помітили журналісти “Радіо Свобода” та Bellingcat.

Вони звернули увагу на імена та фото випускників на стенді в музеї училища. До 2012 року стенд перебував в незмінному стані. Пізніше на ньому додали нові фото випускників.

“У 2014 році фотографії Анатолія Чепіги та Олександра Вікторовича Попова (останній загинув вже після нагородження “за заслуги перед Вітчизною, проявлені при виконанні військового обов’язку”, – можливо, його нагородження теж пов’язане з подіями в Україні), – припускають журналісти.

За їхніми словами, музей російського училища закритий для відвідувань “з вулиці”, але там часто проводяться урочисті заходи або екскурсії для школярів, кадетів і випускників училища.

“В інтернеті можна знайти безліч фотографій приміщень музею, але лише через дві доби після початку пошуків (ми помітили стенд на фото одного з ймовірних командирів Анатолія Чепіги, підполковника Олександра Лучая), перегляду тисяч фотографій і кількох годин відео вдалося підібратися максимально близько до крайньої правої частини стенду “Випускники-герої”, де, імовірно, мало бути розміщено фото Анатолія Чепіги”, – розповіли журналісти.

Вони додали, що не змогли з’ясувати у співробітників училища, чи залишилося фото Чепіги на дошці у музеї після скандалу у Солсбері.

5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це – Александр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.

Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе “Русланом Бошировим”, насправді звати Анатолій Чепіга.

1 жовтня колишній журналіст “Центру управління розслідуваннями” Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні The Insider і Bellingcat стосовно підозрюваних в отруєнні Скрипаля заявив, що Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію.

Також стало выдомо, що полковник ГРУ РФ Анатолій Чепіга, якого Великаб Британія підозрює в отруєнні сім’ї Скрипалів, отримав звання “Героя Росії” за участь у захопленні Криму.

Читайте також: Викриття Чепіги: Аваков каже, що знає хто вивозив Януковича, а Кобзар попросився на новий допит

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE