Politerno > Україна і світ > Семочко заперечує дані журналістського розслідування і вказує на “російський слід” (Відео)

Семочко заперечує дані журналістського розслідування і вказує на “російський слід” (Відео)

  • 16 Жовтня, 2018
  • 1440 Переглядів
  • 0

Перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко заявив, що він і його дружина Тетяна Лисенко є громадянами України і не мають ніяких інших паспортів.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу ZIK і показав паспорт своєї дружини.

Раніше програма антикорупційних розслідувань Дениса Бігуса опублікувала журналістське розслідування, в якому йшлося, що в 2015-2017 роках, під час війни, сім’я Семочка, не маючи ніяких великих легальних доходів, придбала три особняки в одному з найдорожчих дачних поселень – селі Козин під Києвом – вартістю кілька мільйонів доларів.

У розслідуванні йшлося, що Семочко міг отримувати гроші за так зване “кришування” фармацевтичних компаній. Також повідомлялося, що понад 200 людей померли через його втручання в закупівлю ліків для діалізу.

“У 2016 році контррозвідка СБУ зацікавилася закупівлями, вказавши на факт відсутності конкуренції. На обласні управління охорони посипалися “листи щастя”, підписані Семочком. По суті він сказав, що “те, що ви вважаєте не взаємозамінним – можна заміняти, а то, що вважаєте несумісним – можна комбінувати”. Фактично Семочко підписав “вирок” пацієнтам, які залежали від цих ліків”, – йдеться в розслідуванні

Директор департаменту “Діалізна терапія” ТОВ “Діавата” Сергій Хрістінченко говорив, що СБУ роками “доїла” фармбізнес, знаючи про те, що ці компанії використовують офшорні схеми. Займалася цим, за його словами, саме економічна контррозвідка СБУ, яку тоді очолював Семочко.

Також в розслідуванні йшлося, що сім’я українського розвідника і контррозвідника Семочка числиться в базах даних платників податків Російської Федерації.

Семочко заявив, що в розслідуванні він “не побачив жодного підтвердження і жодного доказу викладеної інформації”.

“Інформація про мене, викладена в матеріалах Дениса Бігуса, не відповідає дійсності. Всі нібито викривальні дані мають прозаїчне пояснення. Зокрема, тема діалізу. Всі дії оперативних співробітників СБУ здійснювалися на виконання пріоритетних завдань, затверджених Колегією СБУ, і вказівок керівництва СБУ, і проводилися в рамках чинного законодавства. Вважаю, що я і мої підлеглі в цій справі відпрацювали на всі 100%. Відповідно, розслідування щодо пана Сергія Хрістінченка, який фігурує в матеріалах, завершено. Суд поставить крапку в цій історії”, – заявив Семочко.

Коментуючи питання про громадянство, він зазначив: “Я – громадянин України. Моя сім’я на постійній основі проживає в Україні”.

На підтвердження своїх слів Семочко продемонстрував паспорт дружини. “Інших паспортів ні я, ні вона не маємо”, – сказав він.

При цьому він розповів, що громадянство РФ мають дорослі діти його дружини від першого шлюбу, які з ними не живуть. Він також зазначив, що російські ідентифікаційні номери в період анексії Криму автоматично привласнювали всім громадянам.

“Кому вони надані – мені важко відповісти на це питання. Я не здивуюся, якщо завтра з’явиться паспорт громадянина РФ на моє прізвище і ім’я. Для спецслужб РФ зробити це – на раз, два, три, але я від цього не став громадянином РФ. Я – громадянин України”, – заявив Семочко.

Як повідомлялось, Служба безпеки України почала розслідування щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Також стало відомо, що родина першого замголови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка перебуває у тісних стосунках із родиною Геннадія Боголюбова, співвласника «ПриватБанку» до націоналізації.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE