Politerno > Україна і світ > СБУ таки почала розслідування щодо держзради Семочка

СБУ таки почала розслідування щодо держзради Семочка

  • 16 Жовтня, 2018
  • 1379 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України почала розслідування щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Служба безпеки України в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч.1 ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України перевіряє опубліковану в ЗМІ інформацію стосовно колишнього співробітника СБ України Сергія Семочка”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що орган досудового розслідування планує залучити до процесуальної співпраці Бігуса і його команду для дослідження викладених у журналістському розслідуванні обставин.

У той же час в СБУ зазначають, що перевірка інформації про стан і можливе незаконне збагачення Семочка перевіряється НАБУ в межах зареєстрованого ними кримінального провадження за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, журналісти програми “Наші Гроші з Денисом Бігусом“ повідомили, що перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки, колишній керівник контррозвідки СБУ Сергій Семочко замішаний в припиненні поставок життєво важливих препаратів для діалізу, так як постачальники перестали платити силовикам відкати. Через відсутність препаратів померли близько 200 осіб. Також журналісти заявили, що посадовець СБУ має родинні зв’язки в Росії, а членам його сім’ї належить багатоміль’онна нерухомість.

Також вони з’ясували, що родина першого замголови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка перебуває у тісних стосунках із родиною Геннадія Боголюбова, співвласника «ПриватБанку» до націоналізації.

Читайте також: Ані СБУ, ані АП не перевіряли “російське громадянство” та статки родини розвідника Семочка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE