Politerno > Україна і світ > Ані СБУ, ані АП не перевіряли “російське громадянство” та статки родини розвідника Семочка

Ані СБУ, ані АП не перевіряли “російське громадянство” та статки родини розвідника Семочка

  • 12 Жовтня, 2018
  • 2211 Переглядів
  • 0

Служба безпеки не перевіряла інформацію про нібито наявність у родини першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка російського громадянства та майна на мільйони доларів.

Про це повідомляє голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський з посиланням на відповідь СБУ.

“Перевірка зазначеної у запиті інформації стосовно членів родини посадової особи іншого державного органу Службою безпеки не проводилась”, – зазначили у відомстві.

У свою чергу, на аналогічне питання, чи проводився аналіз викривальної інформації, в Адміністрації президента відповідати відмовились. У Порошенка сказали, що така відповідь не передбачена законодавством.

“Просимо взяти до уваги, що Законом “Про доступ до публічної інформації” не передбачено обов’язку розпорядника інформації щодо створення нових видів документів та інформації, проведення аналізу або запровадження окремого виду статистики, коментування тих чи інших подій або висловлювань тощо”, – заявили в АПУ.

Нагадаємо, журналісти програми “Наші Гроші з Денисом Бігусом“ повідомили, що перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки, колишній керівник контррозвідки СБУ Сергій Семочко замішаний в припиненні поставок життєво важливих препаратів для діалізу, так як постачальники перестали платити силовикам відкати. Через відсутність препаратів померли близько 200 осіб. Також журналісти заявили, що посадовець СБУ має родинні зв’язки в Росії, а членам його сім’ї належить багатоміль’онна нерухомість.

Також вони з’ясували, що родина першого замголови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка перебуває у тісних стосунках із родиною Геннадія Боголюбова, співвласника «ПриватБанку» до націоналізації.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE