Politerno > Україна і світ > Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян подав у відставку

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян подав у відставку

  • 16 Жовтня, 2018
  • 1433 Переглядів
  • 0

У вівторок, 16 жовтня, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив про свою відставку.

Про це повідомляє News.am.

Зробив він це після того, як парламентські сили запевнили його у відсутності намірів висунути свого кандидата на крісло глави Уряду, а з «Процвітаючою Вірменією» навіть був підписав відповідний меморандум.

Раніше Пашинян заявив, що оголосить про свою відставку в найближчі дні для підготовки до проведення дострокових виборів в грудні. Новий глава Кабміну повинен бути обраний протягом наступних двох тижнів парламентом. Якщо прем’єр не буде обраний, то парламент буде розпущений і призначені дострокові парламентські вибори.

Нагадаємо, 2 жовтня парламент Вірменії прийняв скандальний законопроект, що дозволяє заблокувати розпуск вищого законодавчого органу країни. У зв’язку з цим прем’єр-міністр Пашинян закликав жителів Вірменії вийти на загальнонаціональний мітинг.

Люди перекрили входи до парламенту, і депутати не могли вийти з будівлі Національних зборів, а після мітингувальники увірвалися на територію парламенту. У підсумку, шість міністрів вірменського уряду були відправлені у відставку. Не виключив залишення своєї своєї посади і сам прем’єр Пашинян.

Як повідомлялось, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив президенту Росії Володимиру Путіну, що хоче розвивати відносини з Росією у військовій сфері.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE