Politerno > Україна і світ > НБУ остаточно виграв суд у Коломойського щодо “Буковелю”

НБУ остаточно виграв суд у Коломойського щодо “Буковелю”

  • 16 Жовтня, 2018
  • 1498 Переглядів
  • 0

Верховний Суд розглянув касаційну скаргу НБУ на рішення судів першої та апеляційної інстанцій, якими були розірвані договори іпотеки між НБУ і ТОВ “Скорзонера” (кінцеві бенефіціари Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов). За результатами розгляду Верховний Суд скасував рішення попередніх інстанцій і прийняв нове, яким відмовив у позовних вимогах ТОВ “Скорзонера”.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на прес-службу Нацбанку.

Згідно з даними Держреєстру прав на нерухоме майно, предметами іпотеки є майно за адресою м Яремче, с. Поляниця Івано-Франківської області, де розташований гірськолижний курорт “Буковель”.

Гірськолижний туристичний курорт “Буковель” перейшов на баланс ПриватБанку під час націоналізації фінустанови.

Нагадаємо, в липні 2017 тодішній голова правління Приватбанку Олександр Шлапак заявляв, що третина активів курорту “Буковель” передана на баланс Приватбанку і банк має намір їх продати.

Станом на березень Національний банк оскаржив рішення Господарського суду Києва в апеляційному порядку в предбачений законодавством строк щодо виведення застав за кредитами Приватбанку.

У жовтні минулого року у Національному банку заявили, що Приватбанк має виставити на продаж непрофільні для себе активи: гірськолижний курорт “Буковель” (Івано-Франківська область), будівлю телеканалу “1+1” в Києві і літаки авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ).

Як повідомлялось, на початку жовтня цього року націоналізований Приватбанк оголосив конкурс з відбору міжнародних та українських компаній для залучення потенційних інвесторів під час продажу низки великих об’єктів, що перебувають на балансі банку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE