Politerno > Україна і світ > Порошенко звільнив голову Служби зовнішньої розвідки

Порошенко звільнив голову Служби зовнішньої розвідки

  • 14 Березня, 2019
  • 1271 Переглядів
  • Comments Off

Президент Петро Порошенко звільнив голову Служби зовнішньої розвідки України Єгора Божка.

Про це свідчить указ, оприлюднений на сайті Порошенка у четвер.

Божко був призначений на цю посаду у вересні 2017 року.

Служба зовнішньої розвідки – державний орган, який здійснює розвідувальну діяльність у політичній, економічній, військово-технічній, науково-технічній, інформаційній та екологічній сферах.

Раніше журналісти оприлюднили результати власного розслідування про статки першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Його сім’я нібито володіє трьома будинками загальною вартістю близько $8 млн, а родичі мають російські паспорти.

За даними журналістів, наразі родичі Семочка постійно курсують між Києвом та анексованим Кримом.

3 жовтня повідомлялося, що НАБУ відкрило кримінальну справу проти заступника голови зовнішньої розвідки Сергія Семочка за статтею “незаконне збагачення”.

Пізніше СБУ повідомила, що відкрила кримінальне провадження за статтею “державна зрада”.

Сам Семочко заявив що не має стосунку до будинків під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його дружина є виключно громадянкою України.

Як заявив під час засідання Комітету ВР з питань боротьби з корупцією голова зовнішньої розвідки Єгор Божок, першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка не відсторонено від виконання обов’язків у зв’язку з відсутністю правових підстав.

Згодом стало відомо, що Служба безпеки не перевіряла інформацію про нібито наявність у родини першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка російського громадянства та майна на мільйони доларів.

Також, Служба зовнішньої розвідки України відмовилась надати інформацію про прямі посадові обов’язки заступника керівника служби Сергія Семочка і засекретила інформацію про премії, стягнення і службових розслідуваннях щодо першого заступника голови служби Сергія Семочка.

Читайте також: Справа розвідника Семочка і все, що про неї треба знати

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE