Politerno > Україна і світ > Голова Зовнішньої розвідки не вбачає правових підстав для відсторонення Семочка

Голова Зовнішньої розвідки не вбачає правових підстав для відсторонення Семочка

  • 17 Жовтня, 2018
  • 1448 Переглядів
  • 0

Першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка не відсторонено від виконання обов’язків у зв’язку з відсутністю правових підстав.

Про це під час засідання Комітету ВР з питань боротьби з корупцією заявив голова зовнішньої розвідки Єгор Божок, передає кореспондент LB.ua.

“Станом на сьогодні у мене відсутні правові підстави для відсторонення Сергія Семочка від виконання службових обов’язків”, – заявив він. Божок зазначив, що Семочко не перший день працює в органах і після анексії Криму перейшов на роботу в СБУ в Києві.

Членів комітету ця інформація обурила, тому що проти Семочка СБУ вже почала оперативні слідчі дії на предмет державної зради.

“У пресі, наприклад, також циркулює інформація про наявність у сина голови Зовнішньої розвідки Росії Наришкіна посвідчення на постійне проживання в Угорщині”, – провів паралелі і відповів на зауваження депутатів Божок.

Зі свого боку перший заступник голови СБУ Віталій Маліков на засіданні комітету підтвердив, що “на цей момент проводиться перевірка інформації, яка була оприлюднена в ЗМІ про Сергія Семочка”.

“Є два варіанти подальшого розвитку ситуації. Або інформація підтвердиться. Або ж справа буде закрита. Зараз тривають оперативні слідчі дії”, – сказав він.

Нагадаємо, журналісти програми “Наші Гроші з Денисом Бігусом“ повідомили, що перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки, колишній керівник контррозвідки СБУ Сергій Семочко замішаний в припиненні поставок життєво важливих препаратів для діалізу, так як постачальники перестали платити силовикам відкати. Через відсутність препаратів померли близько 200 осіб. Також журналісти заявили, що посадовець СБУ має родинні зв’язки в Росії, а членам його сім’ї належить багатоміль’онна нерухомість.

Також вони з’ясували, що родина першого замголови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка перебуває у тісних стосунках із родиною Геннадія Боголюбова, співвласника «ПриватБанку» до націоналізації.

В ефірі телеканалу ZIK Сергій Семочко заявив, що він і його дружина Тетяна Лисенко є громадянами України і не мають ніяких інших паспортів. Семочко заявив, що в розслідуванні він “не побачив жодного підтвердження і жодного доказу викладеної інформації”. Він також заявив, що вбачає у розслідуванні журналістів російський слід.

Читайте також: Ані СБУ, ані АП не перевіряли “російське громадянство” та статки родини розвідника Семочка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE