Politerno > Україна і світ > “Голос” проти більшості поданих президентом законопроєктів і злиття двох міністерств

“Голос” проти більшості поданих президентом законопроєктів і злиття двох міністерств

  • 2 Вересня, 2019
  • 1847 Переглядів
  • Comments Off

Фракція “Голос” у Верховній Раді готова підтримати з усіх законопроєктів зі змінами до Конституції України тільки законопроєкт про скасування монополії адвокатів на представництво в судах (№1023).

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, до решти законодавчих ініціатив подібного роду – є зауваження, сказав глава фракції “Голос” Сергій Рахманін на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок.

“Щодо порядку денного. Серед законопроєктів, які пропонуються до нашого розгляду для направлення на висновок Конституційного суду, з нашої точки зору 1013 – це той законопроєкт, який ми точно будемо підтримувати щодо направлення на висновок про відповідність 157, 158 статей. І тому, що існує певна прогалина в законодавстві, яка буде відчутна з січня місяця, і тому, що в принципі це правильний напрямок думки. Щодо інших є величезні запитання”, – сказав керівник фракції.

У свою чергу фракція “Голос” вважає, що об’єднання міністерств з питань ветеранів та тимчасово окупованих територій створює додаткові проблеми для ветеранських спільнот.

“Голос” закликає уряд та більшість переглянути рішення щодо об’єднання міністерств з питань ветеранів та з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Рішення, ухвалене під час поспішного і непрозорого формування Кабінету міністрів, уповільнить роботу над вирішенням проблем ветеранської спільноти”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Нардепка партії “Голос” Леся Василенко зазначила, що створення міністерства давалося величезними зусиллями. За її словами, рішення про об’єднання міністерств відкидає Україну на кілька років назад, бо тепер працівники двох новостворених інституцій займатимуться адміністративними питаннями, а не проблемами ветеранів, переселенців, та громадян які залишились на окупованих Росією територіях.

У “Голосі” вважають, що адміністративні та бюджетні питання міністерств та їх працівників стануть першими викликами і для міністра Оксани Коляди.

Фракція Святослава Вакарчука переконана, що у таких умовах міністерство розпочне роботу над вирішенням проблем ветеранів не раніше середини 2020 року.

Як повідомлялося, 29 серпня в парламенті було зареєстровано низку законопроєктів президента України про внесення змін до Конституції країни. Того ж дня Верховна Рада IX скликання на першій сесії попередньо схвалила конституційні зміни, якими пропонується позбавити нардепів недоторканності.

Згідно із законодавчою процедурою, після отримання висновку КС парламент може попередньо ухвалити (прийняти в першому читанні) такий законопроєкт не менш ніж 226 голосами. Після цього, на наступній черговій сесії, Рада може розглядати його для прийняття в цілому. Для цього буде потрібно не менше 300 голосів парламентарів.

Нагадаємо, фракції “Голос” і “Європейська солідарність” виступили проти призначення представника “Опозиційної платформи – За життя” Нестора Шуфрича головою парламентського комітету з питань свободи слова.

Також партія “Голос” відмовилася від посади заступника голови Верховної Ради.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE