Politerno > Україна і світ > “ЄС” і “Голос” не хочуть, щоб Шуфрич головував у комітеті з свободи слова

“ЄС” і “Голос” не хочуть, щоб Шуфрич головував у комітеті з свободи слова

  • 28 Серпня, 2019
  • 1070 Переглядів
  • Comments Off

Фракції “Голос” і “Європейська солідарність” виступили проти призначення представника “Опозиційної платформи – За життя” Нестора Шуфрича головою парламентського комітету з питань свободи слова.

Про це йдеться у заявах партій “Європейська солідарність” та “Голос“.

Європейська Солідарність” вважає неприйнятним обрання головою комітету з питань свободи слова Верховної Ради представника ОПЗЖ Нестора Шуфрича, – близького соратника Віктора Медведчука, – та закликає партії “Голос” і “Батьківщина” переглянути свої позиції і публічно виступити проти такого призначення.

Справжні погляди проросійських політиків настільки ж далекі від свободи слова, наскільки близька їхня позиція до Росії.

Відповідно, пропозицію правлячої влади очолити цей комітет представнику проросійської сили означає, що партія “Слуга народу” поділяє російські підходи до монополії влади над інформаційним простором“,  – йдеться у заяві.

У партії “ЄС” здивувалися, що інші фракції, зокрема “Голос”, не заперечували проти “окупації ключового опозиційного комітету депутатами проросійських поглядів”.

“Сподіваємось, що всі проєвропейські сили зможуть об’єднано виступити проти наруги над базовим демократичним принципом – свободи слова, і що спільно нам вдасться не допустити такої ганьби для Верховної Ради 9 скликання, а також дати українським журналістам реальні інструменти захисту їх прав”, – заявили у Порошенка.

У свою чергу партія “Голос” звернулася до президента України та партії “Слуга народу” із вимогою не допустити повернення колишніх “регіоналів” до влади…

“На нашу думку, призначати на голову комітету з питань свободи слова представника політичної команди, яка утискала свободу слова в Україні – неприпустимо.

Ми наполегливо закликаємо партію “Слуга народу” переглянути своє рішення – політик, який неодноразово демонстрував антиукраїнську позицію, не повинен очолювати парламентський комітет”, – додали у партії Вакарчука.

У партії зазначили, що представник “Голосу” на підготовчій підгрупі нової Верховної Ради голосував проти призначення Нестора Шуфрича головою комітету з питань свободи слова та піднімав це питання на загальній групі.

Читайте також: У Зеленського готують 465 змін до Конституції

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE