Politerno > Україна і світ > У Зеленського готують 465 змін до Конституції

У Зеленського готують 465 змін до Конституції

  • 28 Серпня, 2019
  • 1062 Переглядів
  • Comments Off

Партія “Слуга народу” має 465 ініціатив щодо внесення змін до Конституції України у тій чи іншій частині.

Як повідомляє УП, про це на брифінгу сказав представник президента у Раді, нардеп “Слуги народу” Руслан Стефанчук.

“Їх 465. Питання в тому, наскільки вони по рівню готовності наближаються до ідеалу. Я думаю, що ці ініціативи є, ми зараз визначаємо черговість їх внесення до Верховної Ради.

Визначаємо, які з них будуть визначені президентом як пріоритетні і на базі цього уже будемо формувати перелік того, над чим будуть працювати комітети, і що буде приймати Верховна Рада…

Ми розуміємо, що багато з них (ініціатив – ред.) не знайдуть підтримки у Раді, тому що це речі, які дають можливість вигнати, якщо взяти економічну сферу, хто сидить на потоках, ми хочемо закрити всі корупційні бюджетні дірки. Звичайно, це буде мати супротив”, – зазначив Стефанчук.

Щоб внести зміни до Конституції, Верховна Рада має підтримати їх 300 голосами народних депутатів.

27 серпня Стефанчук сказав, що у перший день роботи Верховної Ради, 29 серпня, президент направить зміни до Конституції щодо відповідальності за кнопкодавство та пропуск без поважних причин депутатами одної третини пленарних засідань. Зокрема, нардепів можуть карати позбавленням мандату.

У серпні партія “Голос” звернулась до президента Володимира Зеленського із закликом запропонувати зміни до Конституції щодо зняття депутатської недоторканності.

Після засідання підгруп підготовчої депутатської групи делегат від “ЄС” Артур Герасимов заявив, що партія “Слуга народу” визначила на свій розсуд кількість депутатів у кожному комітеті Верховної Ради, знехтувавши рішенням першого засідання підготовчої групи.

Також він зазначив, що партія “Слуга народу” приймає більшість рішень самостійно і не зважає на прохання інших фракції нового парламенту.

Партія «Слуга народу» делегує Дмитра Разумкова та Руслана Стефанчука на посади спікера та першого віцеспікера Верховної Ради. На що Дмитро Разумков зазначив, що ці призначення ще має розглянути парламент, додав Герасимов

У свою чергу заступник глави партії “Голос” Ярослав Юрчишин заявив, що політична партія “Голос” відмовляється від посади заступника голови Верховної Ради.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE