Politerno > Україна і світ > Богатирьову арештували із заставою у 6 мільйонів гривень

Богатирьову арештували із заставою у 6 мільйонів гривень

  • 28 Серпня, 2019
  • 1067 Переглядів
  • Comments Off

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід екс-міністру охорони здоров’я часів президента-втікача Віктора Януковича Раїсі Богатирьовій – взяття під варту з альтернативою застави у 6 мільйонів гривень з альтернативою застави у 6 мільйонів гривень.

Про це повідомля УП.

Повідомляється, що суд задовольнив клопотання прокуратури і визначений запобіжний захід Богатирьовій починає діяти з 27 серпня (дня затримання – ред.) до 21 жовтня включно.

“Суд ухвалив клопотання задовольнити та застосувати до підозрюваної Богатирьової Раїси Василівни… запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів. Строк тримання під вартою рахувати з 27.08.19”, – зачитала суддя Світлана Смик.

Під час слухання справи захист наполягав, що в слідства відсутні будь-які докази фактів заподіяння збитків Богатирьовою і назвав затримання незаконним. Також адвокат заявив, що про повернення Богатирьової поінформував прокуратуру (в прокуратурі УП підтвердили, що повідомлення було надіслано СМС за пару годин до прильоту Богатирьової –ред.)

Розмір застави визначено з урахуванням збитків, які за даними слідства, було завдано державі (майже 6,5 млн –ред). Тепер захист і прокуратура мають 5 днів для оскарження рішення суду.

Екс-міністр охорони здоров’я часів президента-втікача Віктора Януковича Раїса Богатирьова 27 серпня повернулася в Україну й відразу була затримана поліцією.

З жовтня по грудень 2013 року уповноважені службові особи Міністерства охорони здоров’я, на виконання бюджетної програми з розвитку служби екстреної медичної допомоги, закупили автомобілі спецпризначення (автомобілів швидкої медичної допомоги та їх устаткування-10 лотів).

Богатирьовій повідомили про підозру в жовтні 2014 року. Їй закидають заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах під час організації та проведення закупівлі лікарських засобів та виробів медичного призначення. 

У середині серпня поточного року Голосіївський райсуд Києва своїм рішенням «зобов’язав» Генеральну прокуратуру закрити справу стосовно ексміністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової через відсутність доказів у вчиненні кримінального правопорушення і закінчення термінів досудового розслідування. Прокуратура столиці тоді заявила, що судове засідання відбулося без представника прокуратури і без вивчення матеріалів провадження, а тому прокуратура готує на нього апеляційну скаргу.

Раїса Богатирьова була міністром охорони здоров’я двічі – з січня 1999 до січня 2000 року, а також з лютого 2012 до лютого 2014 року. Звільнена 23 лютого 2014 року постановою Верховної Ради.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE