Politerno > Україна і світ > Путін заявив про фіналізацію перемовин про обмін ув’язненими і застеріг Київ щодо Медведчука

Путін заявив про фіналізацію перемовин про обмін ув’язненими і застеріг Київ щодо Медведчука

  • 5 Вересня, 2019
  • 1010 Переглядів
  • Comments Off

Президент Росії Володимир Путін заявив про завершення переговорів щодо обміну ув’язненими з Україною.

Про це президент РФ заявив на засіданні Східного економічного форуму у Владивостоці, повідомляє УП.

“Нам досить складно було приймати рішення щодо конкретних людей. Але виходячи з міркувань гуманності, ми підходимо до фіналізації переговорів, які ми ведемо з офіційною владою. Думаю, найближчим часом це стане відомо.

Я думаю, що він (обмін – ред) буде таким, досить великим, масштабним і це вже було б хорошим кроком вперед в сторону нормалізації”, – сказав Путін.

Також під час промови Путін заявив, що якщо влада в Україні буде “переслідувати” партію його кума Віктора Медведчука, це буде великою помилкою нового президента Володимира Зеленського.

“Якщо сьогоднішня влада почне переслідування опозиції, то нічого доброго з цього не вийде… 

Було б дивно, якби почалося якесь закручування гайок… Вони не бігають по площах, не вимагають неможливого, вони працюють в рамках Конституції України, в рамках чинного закону. І на мій погляд, було б великою помилкою, якби робилися спроби заважати реалізації їхніх конституційних прав”, – зазначив президент РФ.

Путін назвав партію “Опозиційна платформа – За життя”, політраду якої очолює Віктор Медведчук, “парламентською опозицією, яка має за собою довіру значної кількості виборців, підтверджену в ході демократичних виборів, голосуванням”.

Президент Росії також сказав, що не бачив заяву Зеленського про нібито іноземне фінансування “Опозиційної платформи – За життя”.

Путін додав, що якщо така заява була, це означає, що “чинна на сьогодні влада в Києві ризикує наступити на ті ж самі граблі, на які наступало і колишнє українське керівництво в особі колишнього президента пана Порошенка”.

Нагадаємо, 5 вересня Київський апеляційний суд звільнив з-під арешту колишнього бойовика бандформування «ДНР» Володимира Цемаха.

Як заявив, засновник британського розслідувального видання “Bellingcat” Еліот Гіґґінс, Україна погодилася видати Росії ключового свідка у справі збитого над Донбасом пасажирського літака МН17 в обмін на звільнення українців-політв’язнів.

У кінці серпня Зеленський анонсував “дуже гучну історію, яка дуже погано закінчиться” щодо “Опозиційної платформи за життя”. Президент натякнув, що має інформацію про фінансування партії з-за кордону.

Медведчук назвав абсурдними слова Зеленського про непрозорість фінансування політсили.

4 вересня стали відомі офіційні донори партії Медведчука, про це повідомив Рух Чесно згідно фінансового звіту партії за ІІ квартал.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE