Politerno > Україна і світ > Суд звільнив з-під варти бойовика Цемаха, видачі якого хоче Росія (Відео)

Суд звільнив з-під варти бойовика Цемаха, видачі якого хоче Росія (Відео)

  • 5 Вересня, 2019
  • 1423 Переглядів
  • Comments Off

Київський апеляційний суд 5 вересня звільнив з-під арешту колишнього бойовика бандформування «ДНР» Володимира Цемаха.

Трансляцію з зали суду вело “Радіо Свобода”.

Прокуратура вимагала залишити Цемаха під арештом, заявляючи, що він може втекти.

Як заявив представник прокуратури, відповідаючи на питання про те, хто тепер гарантуватиме безпеку колишнього «командира ППО» угруповання «ДНР»: «тепер за життя пана Цемаха буде відповідати сам пан Цемах».

Прокурор також додав, що жодної офіційної інформації про обмін Цемаха до прокуратури не надходило.

Рішення суду є остаточним і не підлягає оскарженню.

Як припускають, Цемах є серед осіб, яких Росія хоче бачити у списку для обміну утримуваними особами з Україною.

Нагадаємо, 40 депутатів Європарламенту написали листа президенту Володимиру Зеленському з проханням не включати у список обміну полоненими з РФ імовірного фігуранта справи MH17 Володимира Цемаха.

Ексначальника протиповітряної оборони “Слов’янської бригади “ДНР” Володимира Цемаха 29 червня взяли під варту в Києві на 60 діб без права внесення застави. Бойовика вивезли з окупованої території українські спецслужби. Йому інкримінують ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації).

За словами прокурора Олега Пересади, Цемах і ексначальник штабу так званого “Міністерства оборони “ДНР” Дмитро Купріян (“Батя”) можуть дати свідчення на міжнародному судовому процесі у справі MH17. Їх допитають по відеозв’язку в якості свідків.

Як заявив, засновник британського розслідувального видання “Bellingcat” Еліот Гіґґінс, Україна погодилася видати Росії ключового свідка у справі збитого над Донбасом пасажирського літака МН17 в обмін на звільнення українців-політв’язнів.

Нідерландські слідчі у складі Міжнародної слідчої групи (JIT) хочуть допитати ексначальника протиповітряної оборони терористичного угруповання “ДНР” Володимира Цемаха.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE