Politerno > Україна і світ > Суд видав санкцію на затримання ексголови НКРЕКП Вовка

Суд видав санкцію на затримання ексголови НКРЕКП Вовка

  • 5 Вересня, 2019
  • 906 Переглядів
  • Comments Off

Солом’янський райсуд Києва дозволив затримати колишнього голову Нацкомісії з питань енергетики і комунальних послуг Дмитра Вовка.

Про це LB.ua сказав директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

Агентство “Українські новини” з посиланням на джерело повідомило, що Вовка заочно заарештовано, але Ситник повідомив, що це не так. “Ні, на затримання… Коли стоїть питання про міжнародний розшук, то окремо ставиться питання про затримання, окремо про арешт”, – сказав Ситник.

Він відмовився повідомити, де перебуває Вовк, але підтвердив, що, за даними НАБУ, ексчиновник перебуває за кордоном.

Ситник також додав, що з 5 вересня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повинна звертатися з клопотаннями не в Солом’янський райсуд, а у Вищий антикорупційний суд.

Нагадаємо, 20 серпня САП повідомила, що колишнього голову НКРЕКП Дмитра Вовка оголосили в міжнародний розшук.

Раніше, Солом’янський суд відмовився заочно арештовувати екс-голову НКРЕКП Дмитра Вовка, підозрюваного у справі “Ротердам+”. 

Днями Дмитро Вовк заявив, що не готовий повертатись в Україну, бо не вірить в незалежність судової системи.

Екс-голову НКРЕКП Дмитра Вовка, підозрюваного у причетності до нанесення збитків від впровадження формули “Роттердам+” у розмірі 18,86 мільярдів гривень, оголошено у розшук.

Національне антикорупційне бюро України 19 липня провело обшуки у центральному офісі інвестиційної групи ICU в Києві у рамках так званої справи “Роттердам+”.

8 серпня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру 6 особам, зокрема Дмитру Вовку, у так званій справі “Ротердам+”. Про підозру повідомлено і співробітникам компанії ДТЕК.

9 серпня Солом’янський райсуд Києва арештував одного з фігурантів у справі щодо зловживання службовим становищем під час впровадження формули “Роттердам+”. Володимиру Євдокімову обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 2 місяці з альтернативою застави в 2 млн грн.

Прокуратура клопотала про утримання Євдокімова під вартою з альтернативою застави в 50 млн грн.

14 серпня НАБУ повідомило про підозру гендиректору “ДТЕК Східенерго” Борису Лісовому і гендиректору “ДТЕК Мережі” Івану Гелюху у рамках кримінального провадження щодо застосування формули “Роттердам+”.

16 серпня компанія “ДТЕК” Ріната Ахметова внесла 10 мільйонів гривень застави за радника гендиректора “ДТЕК Східенерго” Бориса Лісового, якого підозрюють у причетності до нанесення 18,86 мільярдів гривень збитків від впровадженої формули “Роттердам+”.

Директор НАБУ зазначив, що число фігурантів у справі “Роттердам+” збільшиться і не обмежиться лише високопоставленими менеджерами ДТЕК.

Дмитро Вовк заявив, що активізація розслідування справи щодо нанесення збитків від впровадження формули “Роттердам+” є помстою членам НКРЕКП з боку олігарха Ігоря Коломойського. 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE