Politerno > Україна і світ > Ексголову НКРЕКП Вовка оголошено у міжнародний розшук – САП

Ексголову НКРЕКП Вовка оголошено у міжнародний розшук – САП

  • 20 Серпня, 2019
  • 1181 Переглядів
  • Comments Off

Колишнього голову НКРЕКП Дмитра Вовка оголосили в міжнародний розшук.

Про це 20 серпня повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

Колишній голова НКРЕКП Дмитро Вовк перебуває за межами України і не з’являється на виклик слідчих, повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

“Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури категорично не погоджуються з рішенням Солом’янського районного суду міста Києва, який не обрав для колишнього голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зважаючи на те, що підозрюваний перебуває за межами України та не з’являється на виклик слідчих, його було оголошено в міжнародний розшук”, – розповіли у пресслужбі.

У САП додали, що через перебування Вовка на волі є низка ризиків перешкоджання слідству.

“Зокрема, це вплив на учасників процесу, можливість знищення доказів у справі, а також можливість перешкоджання провадженню іншим чином, з огляду на обґрунтованість підозри прокурор наполягав на обранні колишньому голові комісії запобіжного заходу. Проте суд відмовив у задоволенні клопотання державного обвинувача. Зважаючи на викладене, САП оскаржить указане рішення Солом’янського райсуду Києва в суді апеляційної інстанції”, – заявили у пресслужбі.

Днями Дмитро Вовк заявив, що не готовий повертатись в Україну, бо не вірить в незалежність судової системи.

Екс-голову НКРЕКП Дмитра Вовка, підозрюваного у причетності до нанесення збитків від впровадження формули “Роттердам+” у розмірі 18,86 мільярдів гривень, оголошено у розшук.

Національне антикорупційне бюро України 19 липня провело обшуки у центральному офісі інвестиційної групи ICU в Києві у рамках так званої справи “Роттердам+”.

8 серпня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру 6 особам, зокрема Дмитру Вовку, у так званій справі “Ротердам+”. Про підозру повідомлено і співробітникам компанії ДТЕК.

9 серпня Солом’янський райсуд Києва арештував одного з фігурантів у справі щодо зловживання службовим становищем під час впровадження формули “Роттердам+”. Володимиру Євдокімову обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 2 місяці з альтернативою застави в 2 млн грн.

Прокуратура клопотала про утримання Євдокімова під вартою з альтернативою застави в 50 млн грн.

14 серпня НАБУ повідомило про підозру гендиректору “ДТЕК Східенерго” Борису Лісовому і гендиректору “ДТЕК Мережі” Івану Гелюху у рамках кримінального провадження щодо застосування формули “Роттердам+”.

16 серпня компанія “ДТЕК” Ріната Ахметова внесла 10 мільйонів гривень застави за радника гендиректора “ДТЕК Східенерго” Бориса Лісового, якого підозрюють у причетності до нанесення 18,86 мільярдів гривень збитків від впровадженої формули “Роттердам+”.

Директор НАБУ зазначив, зо число фігурантів у справі “Роттердам+” збільшиться і не обмежиться лише високопоставленими менеджерами ДТЕК.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE