Politerno > Україна і світ > Радник Зеленського закликав зробити з “Укрзалізницею” і “Нафтогазом” те, що пропонувала Тимошенко

Радник Зеленського закликав зробити з “Укрзалізницею” і “Нафтогазом” те, що пропонувала Тимошенко

  • 20 Серпня, 2019
  • 2087 Переглядів
  • Comments Off

Великі держкомпанії-монополісти, зокрема АТ “Укрзалізниця” і НАК “Нафтогаз”, потрібно розділити на частини і продати.

Таку думку в ефірі “Радіо НВ” у понеділок висловив радник президента з макроекономічної політики і виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Як можна зрушити “наше судно з густої мілини”, на якій воно зараз перебуває? Розвиток конкуренції, демонополізація економіки. Наявних “монстрів” має бути “вбито” і “розчленовано”. Я маю на увазі НАК “Нафтогаз”, “Укрзалізницю”. Ті “монстри”, які заважають жити і дихати не дають, наприклад, Державна продовольчо-зернова корпорація, повинні просто піти”, – сказав він.

Устенко вважає, що УЗ потрібно розділити і продати, залишивши в руках держави “стратегічні й не дуже цікаві для бізнесу речі”. При цьому “Укрспирт”, на його думку, “має бути повністю приватизовано”, а в Державній продовольчо-зерновій корпорації “смислового навантаження в принципі не існує”.

“Я не сприймаю всі ці розмови – “не смійте говорити про приватизацію, коли ми перебуваємо на нижньому піку економічного циклу”. Це правда, але, по-перше, ніхто не сказав, що завтра у світі буде усміхнена ситуація для всіх ринків і для Україна зокрема. Там теж є загрози і серйозні ризики. Але що для нас краще? Чекати, коли ситуація на ринку стане кращою і ми тоді продамо й отримаємо більше грошей, але при цьому кілька років будемо продовжувати закривати очі на те, що вимивається наш державний ресурс?” – додав радник Зеленського.

Нагадаємо, минулого року, під час президентської кампанії, лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко виступила із ініціативою щодо продажу “Нафтогазу“. Вона заявила, що НАК “Нафтогаз України” як юридична структура буде ліквідована після виплати Росією як країною-агресором усіх боргів за рішенням Стокгольмського арбітражу. За її словами, після ліквідації “Нафтогазу” українці отримуватимуть газ безпосередньо від ДП “Укргазвидобування”.

Читайте також: Корупція в Укрзалізниці затьмарює розкрадання в Укроборонпромі

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE