Politerno > Україна і світ > Представниця ГПУ не здивована, що ВРП не відсторонила жодного з трьох суддів ОАСК

Представниця ГПУ не здивована, що ВРП не відсторонила жодного з трьох суддів ОАСК

  • 20 Серпня, 2019
  • 967 Переглядів
  • Comments Off

Представниця ГПУ Юлія Малашич прокоментувала рішення Вищої ради правосуддя, яка відмовилася відсторонити на два місяці ексголову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка, суддю цього ж суду Ігоря Погрібніченка, а також суддю Солом’янського райсуду Одеси Івана Шепітка.

“Це було очікувано для прокуратури. На жаль, вчорашні повідомлення про ймовірні поїздки доповідачів (членів ВРП Володимира Говорухи та Андрія Овсієнка – ред.) у ті чи інші органи… Неодноразові заяви про певний політичний тиск… Жодне кримінальне провадження, якщо йому намагаються надати політичне забарвлення, – це щонайменше аргумент маніпуляції”, – сказала вона.

Малашич зазначила, що наразі немає жодних доказів для спростування розмов, записаних у службових кабінетах голови ОАСК та його заступника. Вона також повідомила, що буде вирішуватися питання про подальше оскарження сьогоднішніх рішень ВРП у Верховному Суді.

Щодо зміни підозри Павлу Вовку, про що йшлося під час засідання, вона пояснила, що вони не стосуються серйозних змін, зокрема щодо кваліфікації злочину.

На запитання журналіста LB.ua, чи правда, що помилка в підозрі була в написанні по батькові Вовка, вона відповіла: “Так… Законодавець передбачив процедуру усунення описки. Ми працюємо з комп’ютерною технікою. Іноді програми змінюють слова самостійно”.

Малашич не змогла відповісти, чи погодилися судді надати зразки голосу для експертизи і свідчити проти себе, але припустила, що судді відмовляться це зробити.

Нагадаємо, 20 серпня голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк склав повноваження, але ВРП відмовила Генпрокуратурі у його тимчасовому відстороненні у зв’язку з розслідуванням кримінального провадження.

Генпрокуратура подала у Вищу раду правосуддя клопотання про тимчасове відсторонення від посади голови Окружного адмінсуду Павла Вовка і ще двох суддів.

ОАСК вважає претензії силовиків розправою, пов’язаною з особистими інтересами глави Управління спецрозслідувань Сергія Горбатюка і директора НАБУ Артема Ситника.

Павлу Вовку і кільком суддям ОАСК закидають втручання в діяльність держорганів. За версією слідства, голова суду зі своїми колегами саботував кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування та іншими методами.

2 серпня Генпрокуратура повідомила Вовку про підозру.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE