Politerno > Україна і світ > НАБУ і ГПУ підготували підозри через втручання Окружного суду в роботу влади

НАБУ і ГПУ підготували підозри через втручання Окружного суду в роботу влади

  • 26 Липня, 2019
  • 1097 Переглядів
  • Comments Off

Керівництву та 4 суддям Окружного адміністративного суду Києва підготовлено підозри через можливе втручання у діяльність Кваліфікаційної комісії суддів.

Про це йшлося під час спільного брифінгу НАБУ та ГПУ.

“Ці проекти повідомлень про підозру на сьогоднішній день направляють керівництву Генеральної прокуратури для прийняття відповідного рішення, так як це спецсуб’єкти (судді – ред.) і повноваження (підписувати підозри – ред.) має заступник генерального прокурора і генеральний прокурор”, – повідомив керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк: 

“Сподіваюсь, що ці підозри будуть підписані, бо на нашу думку, зібрано достатньо доказів”, – зазначив директор НАБУ Артем Ситник. 

Національне антикорупційне бюро та управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури розслідують справу про втручання керівництва суду в ухвалення рішень, вплив на роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та організацію прийняття завідомо неправосудних рішень.

26 липня детективи Національного антикорупційного бюро разом зі управлінням спецрозслідувань ГПУ обшукують Окружний адміністративний суд Києва у якому головує скандальний Павло Вовк.

За версією слідства, голова Окружного адмінсуду готів Павло Вовк хотів уникнути кваліфікаіцного оцінювання і для цього “почав створювати штучні перешкоди у діяльності окремих членів ВККС”.

Для цього Вовк нібито організував подання позовів до свого суду. Предметом позовів було визнання відсутності у членів комісії повноважень.

Також Вовк нібито планував перезавантаження комісії, виключення непідконтрольних та введеня лояльних членів.

До плану Вовка були залучені окремі судді ОАСК та Державне бюро розслідувань.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE