Politerno > Україна і світ > Скандальному голові Окружного адмінсуду вручили підозру

Скандальному голові Окружного адмінсуду вручили підозру

  • 2 Серпня, 2019
  • 1032 Переглядів
  • Comments Off

Голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку вручили підозру у втручанні в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та інших можливих злочинах.

Про це повідомила прес-служба ГПУ у коментарі УП.

Крім Вовка до Генпрокуратури за повісткою прийшли судді Іван Шепітко, Ігор Погрібніченко та Євгеній Аблов.

Їх викликали на 2 липня для вручення підозр і допиту.

Станом на 14:50 підозри колегам Вовку ще не оголошені.

Станом на 15:30 усі судді перебувають на допиті.

Згідно з оприлюдненими повістками, підозри, крім тиску на ВККС, стосуються перевищення влади, шахрайства, службового підроблення та недбалості, незаконного перешкоджання мітингам, постановлення завідомо неправосудних рішень, пропозиції або надання хабара, втручання в роботу автоматичного документообігу суду.

Паралельно біля головного входу до Генпрокуратури відбувається акція проти керівника управління спецрозслідувань Сергія Горбатюка, який займається, в тому числі, справою Окружного адмінсуду. Від Горбатюка вимагають розслідувати справи по вбивствам на Майдані. Водночас, деякі учасники акції ховають свої обличчя від журналістів та відмовляються відповідати на запитання.

Нагадаємо, 26 липня на спільному брифінгу керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк та директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомили, що правоохоронці підготували підозрикерівництву та 4 суддям Окружного адміністративного суду Києва через можливе втручання у діяльність Кваліфікаційної комісії суддів.

Прес-секретар генпрокурора Ларис Сарган повідомила, що текст підозри суддям Окружного адміністративного суду  Києва через можливе втручання у діяльність Кваліфікаційної комісії суддів не підкріплений фактажем.

Як заявив в інтерв’ю DW керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, обшуки в Окружному адмінсуді Києва були проведені за фактами дій суддів у період Майдану, однак жодної з понад 10 підозр у “майданівських справах” упродовж останнього року не підписано. 

10 травня у ВККС заявили, що 34 судді Окружного адмінсуду Києва, включно із головою Павлом Вовком та суддями, які визнали незаконною націоналізацію Приватбанку, не з’явилися на обов’язкове кваліфікаційне оцінювання, бо нібито захворіли.

Окружний адмінсуд Києва відомий скандальними рішеннями про відсторонення в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, протиправність дії директора НАБУ Артема Ситника і нардепа Сергій Лещенка щодо розголошення інформації про Пола Манафорта, скасування рішення про націоналізацію “Приватбанку”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE