Politerno > Україна і світ > Справа Окружного адмінсуду Києва: ГПУ не бачить підстав для підозр суддям

Справа Окружного адмінсуду Києва: ГПУ не бачить підстав для підозр суддям

  • 29 Липня, 2019
  • 1059 Переглядів
  • Comments Off

Текст підозри суддям Окружного адміністративного суду  Києва через можливе втручання у діяльність Кваліфікаційної комісії суддів не підкріплений фактажем.

Про це йдеться у повідомленні прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган у Facebook.

“До тексту підозри, що надійшла сьогодні о 10:55 до заступника генпрокурора, немає жодного доказу, жодного файлу. Тобто текст не підкріплений фактажем. Наголошу також, що брифінг С.Горбатюка не є юридичним доказом у кримінальному провадженні. У четвер генпрокурор Юрій Луценко заслухає справу і прийме рішення”. – зазначила Сарган.

26 липня на спільному брифінгу керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк та директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомили, що правоохоронці підготували підозри керівництву та 4 суддям Окружного адміністративного суду Києва через можливе втручання у діяльність Кваліфікаційної комісії суддів.

Ситник сподівався, що у ГПУ підпишуть підозри, бо на його думку, доказів зібрано достатньо.

Як заявив в інтерв’ю DW керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, обшуки в Окружному адмінсуді Києва були проведені за фактами дій суддів у період Майдану, однак жодної з понад 10 підозр у “майданівських справах” упродовж останнього року не підписано. 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE