Politerno > Україна і світ > ГПУ викликала суддів Окружного адмінсуду для допиту і вручення підозр

ГПУ викликала суддів Окружного адмінсуду для допиту і вручення підозр

  • 30 Липня, 2019
  • 1127 Переглядів
  • Comments Off

Генпрокуратура викликала чотирьох суддів Окружного адміністративного суду Києва для допиту і вручення підозр.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Павла Вовка, Івана Шепітка, Ігоря Погрібніченка, Євгенія Аблова викликали в Генпрокуратуру для проведення процесуальних дій, а саме вручення підозри та допиту.

Допит призначений на 2 серпня о 14 годині.

“Заступник Генпрокурора заслухав матеріали справи. Повістки 4 суддям на п’ятницю 02/08 для вручення підозр вислані”, – зазначив Луценко.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник сподівався, що у ГПУ підпишуть підозри, бо, на його думку, для цього достатньо доказів. Водночас 29 липня речниця генпрокурора Лариса Сарган заявила, що текст підозри не підкріплений фактажем.

Нагадаємо, 26 липня на спільному брифінгу керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк та директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомили, що правоохоронці підготували підозрикерівництву та 4 суддям Окружного адміністративного суду Києва через можливе втручання у діяльність Кваліфікаційної комісії суддів.

Прес-секретар генпрокурора Ларис Сарган повідомила, що текст підозри суддям Окружного адміністративного суду  Києва через можливе втручання у діяльність Кваліфікаційної комісії суддів не підкріплений фактажем.

Як заявив в інтерв’ю DW керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, обшуки в Окружному адмінсуді Києва були проведені за фактами дій суддів у період Майдану, однак жодної з понад 10 підозр у “майданівських справах” упродовж останнього року не підписано. 

10 травня у ВККС заявили, що 34 судді Окружного адмінсуду Києва, включно із головою Павлом Вовком та суддями, які визнали незаконною націоналізацію Приватбанку, не з’явилися на обов’язкове кваліфікаційне оцінювання, бо нібито захворіли.

Окружний адмінсуд Києва відомий скандальними рішеннями про відсторонення в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, протиправність дії директора НАБУ Артема Ситника і нардепа Сергій Лещенка щодо розголошення інформації про Пола Манафорта, скасування рішення про націоналізацію “Приватбанку”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE