Politerno > Україна і світ > 34 судді, включно з тими, хто виносив рішення щодо “Приватбанку”, захворіли і не з’явилися на кваліфікаційне оцінювання

34 судді, включно з тими, хто виносив рішення щодо “Приватбанку”, захворіли і не з’явилися на кваліфікаційне оцінювання

  • 10 Травня, 2019
  • 1689 Переглядів
  • Comments Off

Майже всі судді Окружного адмінсуду Києва, включно з головою Павлом Вовком і суддями, які визнали незаконною націоналізацію “Приватбанку”, не з’явилися на обов’язкове кваліфікаційне оцінювання, тому що нібито захворіли.

Про це “Громадському” повідомили у Вищій кваліфікаційній комісії суддів (ВККС).

“7 суддів прийшли, 34 — ні. Неявка на оцінювання без поважних причин є підставою для звільнення судді. Однак комісія з’ясувала, що сталося із цими суддями. Вони всі в один день захворіли і надіслали нам 34 довідки про хворобу. Вища кваліфікаційна комісія не вправі спростовувати чи перевіряти медичні довідки. Тому така причина є поважною і для цих суддів призначено новий день складання іспиту”, — розповів член ВККС, секретар палати з питань добору і публічної служби Михайло Макарчук.

Нагадаємо, колегія суддів, яка задовольнила позов олігарха Ігоря Коломойського і скасувала рішення про націоналізацію “Приватбанку”, поскаржилася на тиск президента до Вищої ради правосуддя, Генпрокуратури та Державного бюро розслідувань.

Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк, який денаціоналізував Приватбанк, заявляє, що президент Петро Порошенко не мав права доручати силовикам перевірку суддів цієї установи.

 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE