Politerno > Україна і світ > Коломойський заговорив про призначення Коболєва прем’єр-міністром

Коломойський заговорив про призначення Коболєва прем’єр-міністром

  • 10 Травня, 2019
  • 7358 Переглядів
  • Comments Off

Олігарх Ігор Коломойський виступив за призначення голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва прем’єр-міністром.

Про це він розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

Коломойський також не виключив призначення на посаду прем’єра міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, але вважає, що Коболєв більше підходить на цю посаду. Аваков, на його думку, повинен і далі очолювати МВС.

“Аваков? Давайте не будувати безглузді статичні конструкції. Може, йому взагалі не потрібне це прем’єрство, може, він залишиться далі міністром внутрішніх справ і буде гарантом стабільності. Для такого, як Зеленський, це важлива опора. А прем’єром нехай буде Коболєв. Тому що він же технічна людина, яка виконуватиме концепцію розвитку країни. Важливо саму концепцію розвитку написати. Її у нас немає. Її не було останні 15 років”, – сказав він.

Бізнесмен позитивно оцінив роботу Коболєва на посаді керівника “Нафтогазу” і вважає низькими бонуси, які були виписані правлінню компанії після перемоги в Стокгольмському арбітражі над російським “Газпромом”.

“Ось ця історія з преміями, в якій я вважаю, що він абсолютно правий… Узагалі він узяв там якісь копійки. Він врятував для країни від 50 до 80 мільярдів доларів. Тобто будь-яка юридична компанія взяла б навіть якщо 1%, то це становило би 600 мільйонів доларів. Він узяв двадцятку, витратив на премії для всього колективу”, – сказав Коломойський.

Нагадаємо, у серпні минулого року НАК “Нафтогаз України” провів переговори з групою “Приват” щодо розділення активів компанії “Укрнафта”.

У квітні 2019 року стало відомо, що ПАТ “Укрнафта” і Кременчуцький НПЗ (Полтавська обл., “Укртатнафта”) переглянули принципи співпраці та домовилися про переробку сировини на давальницьких умовах. Іншими словами – НПЗ (належить Коломойському) купуватиме нафту в “Укрнафти” без аукціонів.

Читайте також: Коломойський заявив, що немає компромату на Зеленського і назвав міністра, який повинен залишитися

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE