Politerno > Україна і світ > Порошенко заперечує реальність, провадження є, їх 11 – директор ДБР

Порошенко заперечує реальність, провадження є, їх 11 – директор ДБР

  • 30 Липня, 2019
  • 1366 Переглядів
  • Comments Off

ДБР розслідує 11 кримінальних проваджень щодо Петра Порошенка, а п’ятий президент заперечує дійсність, коли каже, що таких справ немає.

Про це повідомив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба Роман Труба у Telegram.

“В останньому інтерв’ю (інтерв’ю УП, оприлюднене 30 липня – ред.) Петро Олексійович протирічить сам собі, обравши дивну тактику інформаційного захисту. Він говорить, що не отримував повістки на допит, але при цьому його адвокат просить перенести допит на декілька тижнів”, – зазначив Труба.

“Говорить, що Директор ДБР не повинен втручатися у перебіг слідства, і йде до мого кабінету – разом з народним депутатом, прес-секретарем та охороною – з вимогою провести допит тут і зараз.

Каже про “дивні і дурні запитання слідчих”, та стверджує, що проваджень в ДБР не існує.

Що означає це уперте заперечення дійсності? Провадження є, їх 11, і Петро Олексійович про це добре знає.

Чорне не стане білим, навіть якщо про це впевнено заявляти”,  – підкресли керівник ДБР.

Труба також попросив надати слідчому ДБР усі матеріали, які допоможуть слідству.

Як відомо, п’ятий президент Петро Порошенко в інтерв’ю “Українській правді” заявив, що проти нього не порушено жодної кримінальної справи і “не існує жодного факту про те, що нібито Петро Порошенко порушив закон”. Також він стверджував, що не отримував викликів на допит.

Раніше у ДБР пояснювали, що вони взагалі не відкривають справи проти когось, тому йдеться про провадження, де фігурує Петро Порошенко.

Також Порошенко вважає, що Труба може бути причетним до зливу інформації екс-заступнику голови Адміністрації президента Януковича Андрію Портнову.

Нагадаємо, 25 липня екс-президент Петро Порошенко надав необхідні пояснення щодо прозорості угоди купівлі-продажу заводу Кузня на Рибальському.

Після виходу п’ятого президента Петра Порошенка з допиту біля будівлі Державного бюро розслідувань стався інцидент і бійка.

Як повідомив 24 липня директор ДБР Роман Труба екс-президент Петро Порошенко приходив у ДБР і просив провести його допит на день раніше, ніж заплановано.

25 липня, близько 15 години, голова ДБР Романа Труби повідомив, що Порошенко не прийшов на допит, і його повторно викликали на 8 серпня.

Проте згодом п’ятий президент Петро Порошенко приїхав у Державне бюро розслідувань.

Відомо, що ДБР зареєструвало кримінальне провадження щодо причетності екс-керівництва держави до організації можливого незаконного вивезення судді Миколи Чауса через державний кордон України до Молдови.

Нардепи від “Опозиційного блоку” Нестор Шуфрич і Василь Німченко подали звернення до ДБР про захоплення державної влади екс-президентом Петром Порошенком, спікером ВР Андрієм Парубієм і прем’єром Володимиром Гройсманом.

Як заявив директор ДБР Роман Труба, у Державному бюро розслідувань стався витік інформації у кримінальній справі щодо екс-президента України Петра Порошенка.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE