Politerno > Україна і світ > ДБР підозрює, що Порошенко допомагав втікти до Молдови судді Чаусу

ДБР підозрює, що Порошенко допомагав втікти до Молдови судді Чаусу

  • 19 Липня, 2019
  • 1168 Переглядів
  • Comments Off

ДБР зареєструвало кримінальне провадження щодо причетності екс-керівництва держави до організації можливого незаконного вивезення судді Миколи Чауса через державний кордон України до Молдови.

Про це йдеться у повідомлення Державного бюро розслідувань.

ДБР відкрило кримінальне провадження через інформацію, поширену у ЗМІ, де зазначалося, що до організації незаконного вивезення судді може бути причетне колишнє керівництво держави. Наразі слідчі перевіряють ці дані.

Кваліфікація статті: 

  • незаконне переправлення осіб через державний кордон України у спосіб, небезпечний для життя чи здоров’я особи, яку незаконно переправляли через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища (ч. 2. ст. 332 Кримінального кодексу України);
  • зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

18 липня “Страна.ua” оприлюднила інтерв’ю з “високопоставленого поліцейського, близького до екс-президента” Антоном Шевцовим, який був звинувачений у держзраді і намагався виїхати до Росії.

Він розповів виданню, що особиста охорона екс-президента Петра Порошенка таємно вивезла суддю Чауса до аеропорту, де він без проходження контролю пересів на літак та полетів до Молдови.

Це вже не перша справа, яку порушує ДБР проти Петра Порошенка. Зокрема, кілька проваджень було відкрито за заявами екс-заступника глави адміністрації Януковича Андрія Портнова.

Днями очільник Державного бюро розслідувань заявив, що у бюро стався витік інформації у кримінальній справі щодо екс-президента України Петра Порошенка.

У заяві він також стверджує про політичний тиск зі сторони симпатиків Порошенка та його партії “Європейська солідарність”, які 15 липня ввірвалися у відомство з вимогою відсторонити Трубу та закрити справу про закупівлю Міноборони неякісних бронежелетів.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE