Politerno > Україна і світ > “Прихильники” Порошенка увірвалися до ДБР – реакція Труби

“Прихильники” Порошенка увірвалися до ДБР – реакція Труби

  • 15 Липня, 2019
  • 1185 Переглядів
  • Comments Off

Діям прибічників партії колишнього президента Петра Порошенка “Європейська солідарність” мають надати правову оцінку, адже вони ввірвалися в будівлю ДБР, щоб вплинути на справу щодо Порошенка.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

 “Сьогодні під ДБР відбулася акція політичної сили, окремі учасники якої вийшли за межі правового поля:

  • увірвалися до приміщення правоохоронного органу, прикриваючись депутатським мандатом;
  • заблокували в’їзд та виїзд транспорту з ДБР;
  • зірвали проведення зустрічі з європейськими міжнародними партнерами стосовно розвитку та посилення ДБР;
  • вимагали від директора правоохоронного органу “термінових результатів розслідування”, або взагалі його скасування.

Серед учасників акції – люди в балаклавах, які принесли у приміщення ДБР вогнегасники. Це – втручання в діяльність правоохоронного органу”.  

У кількох провадженнях ДБР фігурує Порошенко. Зокрема, у провадженні щодо перетину морського простору військовими кораблями України.

Директор ДБР також відкидає звинувачення “ЄС” у тому, що ДБР виконує вказівки глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова. Труба розцінює дії симпатиків Порошенка як політичний тиск.

Зранку 15 липня партія “ЄС” повідомила, що під ДБР зібралися “військові запасу, добровольці, волонтери, громадські діячі та народні депутати” і вимагають відсторонити Трубу з посади директора ДБР.

Кандидат у депутати від “ЄС” Юрій Бірюков розповсюдив інформацію нібито Труба не має претензій до якості бронежилетів, які надходили до українського війська з 2014 року по березень 2019 року. Також Брюков заявив, що Труба “підтвердив голослівність своїх заяв про невідповідну якість бронежилетів та нанесену матеріальну шкоду державі”. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Державне бюро розслідувань викликає на допит 17 липня п’ятого президента України Петра Порошенка.

Колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов написав у Telegram, що Порошенка викликали на допит на 9:30 наступної середи у справі “про відмивання злочинних доходів та легалізацію в офшорах акцій заводу “Кузня на Рибальському”.

Вартість продажу компанії “Кузня на Рибальському”, яка належала інвестиційному фонду екс-президента Петра Порошенка і його соратника Ігоря Кононенка склала 300,01 мільйонів доларів.

ДБР розслідує 8 кримінальних проваджень, у яких фігурує ім’я п’ятого президента України Петра Порошенка.

Андрій Портнов після повернення до України 19 травня анонсував “десятки заяв про злочинни Порошенка.

11 липня було оприлюднено копію повістки, якою Державне бюро розслідувань викликає на допит колишнього президента Петра Порошенка.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE