Politerno > Україна і світ > Порошенко сходив на допит у ДБР, на його машину вистрибнув чоловік, зав’язалася бійка (Відео)

Порошенко сходив на допит у ДБР, на його машину вистрибнув чоловік, зав’язалася бійка (Відео)

  • 25 Липня, 2019
  • 2212 Переглядів
  • Comments Off

Екс-президент Петро Порошенко надав необхідні пояснення щодо прозорості угоди купівлі-продажу заводу Кузня на Рибальському.

Про це йдеться в заяві екс-президента Петра Порошенка, оприлюдненій після допиту у Держбюро розслідувань.

“Ми твердо наголошуємо, що будемо заявляти, якщо Держбюро буде упереджено ставитися і не буде порушувати справу проти Портнова за завідомо неправдиве повідомлення про злочин, ми будемо шукати правду по захисту країни, мова не йдеться про захист Порошенка, мова йдеться про захист України у суді.

Твердо наголошую, що сьогоднішнє спілкування ми отримали ще раз запевнення, що жодної кримінальної справи, де б фігурував Порошенко, не існує.

І сьогодні ми надавали пояснення, і у письмовій формі, і усно щодо напрямків, які стосуються угоди купівлі-продажу, абсолютно прозорої, яка здійснювалася без моєї участі, заводу Кузня на Рибальському.”, – пояснив Порошенко.

У спілкуванні з журналістами екс-президент наголосив, що про допит дізнався зі ЗМІ, які посилалися на Telegram колишнього заступника голови АП Януковича Андрія Портнова.

Він зазначив, що про подальші допити йому нічого невідомо і порадив звернутися за цією інформацією до Портнова.

Також Порошенко заявив, що ДБР продовжує слідчі дії проти телеканалу Прямий, що на його думку, є посяганням на свободу слова.

Згодом про допит розповів у Telegram і директор Держбюро Роман Труба:

“Не дивлячись на те, що представники екс-президента постійно змінюють свої рішення, я вітаю крок Петра Порошенка, який в останній момент все-таки знайшов можливість та прийшов на допит.

Отже: перший допит відбувся. На черзі – інші, повістку Петро Порошенко вже отримав. Конструктивна співпраця усіх учасників провадження дозволить знизити політичний градус та працювати виключно в правовій площині”.

Після виходу п’ятого президента Петра Порошенка з допиту біля будівлі Державного бюро розслідувань стався інцидент і бійка.

Як свідчить відео, продемонстроване в ефірі 5 каналу, на капот автомобіля Порошенка вистрибнув чоловік. Підбігли охоронці Порошенка. Чоловіка стягли з машини. Зав’язалася бійка. Невідомий також застосував газовий балончик. Втрутилася “поліція діалогу”.

Також противники екс-президента скандували “Порох – геть!”

У мережу вже почали викладати відео інциденту.

Кореспондент агентства “Інтерфакс-Україна” передає, що до машини Порошенка намагалися підбігти четверо чоловіків, охоронець екс-президента відбив нападника парасолькою, а нападник у відповідь розпилив сльозогінний газ.

Після цього в інцидент втрутилася поліція, і зловмисники зникли.

Співробітники поліції, які перебувають біля ДБР, повідомили, що нападники поки не затримані.

Відзначається, що Порошенко встиг спокійно сісти в автомобіль і не постраждав у результаті інциденту.

24 канал повідомляє, що у ході сутичок постраждав їхній оператор.

Нагадаємо, як повідомив 24 липня директор ДБР Роман Труба екс-президент Петро Порошенко приходив у ДБР і просив провести його допит на день раніше, ніж заплановано.

25 липня, близько 15 години, голова ДБР Романа Труби повідомив, що Порошенко не прийшов на допит, і його повторно викликали на 8 серпня.

Проте згодом п’ятий президент Петро Порошенко приїхав у Державне бюро розслідувань.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE