Politerno > Тернопільщина > Перерахунку голосів не буде: Василів виграв суд у Головка

Перерахунку голосів не буде: Василів виграв суд у Головка

  • 30 Липня, 2019
  • 2583 Переглядів
  • Comments Off

Тернопільський окружний адміністративний суд відмовив у задоволені позовних вимог кандидата у народні депутати Михайла Головка щодо перерахунку голосів в ОВК №164. 

Проаналізувавши докази, пояснення свідків, суд прийшов до висновків, що допущені, на думку позивача, порушення виборчого законодавства не зафіксовані у належний спосіб, строки та в порядку, визначеному ЗУ “Про вибори народних депутатів України” і  що позивач не обґрунтував, що порушення допустила саме ОВК №164 чи її члени. Також суд встановив, що в ОВК немає обов’язку та підстав для прийняття рішення про повторний підрахунок голосів, бо твердження позивача про незаконність протоколу про підсумки голосування є безпідставними та необгрунтованими. А відтак суд відмовив  у задоволенні позовних вимог у повному обсязі.

Рішення законної сили не набрало і його можуть оскаржити протягом двох днів з часу проголошення.

Нагадаємо, екс-нардеп від “Свободи” Михайло Головко просив суд визнати протиправними дії ОВК №164 щодо прийняття та опрацювання виборчої документації та врахування відомостей протоколів про підрахунок голосів на ДВК в межах всього округу (Збаразький, Лановецький, Підволочиський, Шумський райони, частина Кременецького району – прим. ред.) і щодо встановлення підсумків голосування.

Також він просив скасувати в повному обсязі протокол ОВК про підсумки голосування і зобов’язати ОВК зробити перерахунок голосів. Позовну заяву до ОВК Головко подав 27 липня.

Третьою особою, яка не заявляла самостійних вимог щодо предмета спору, був переможець на окрузі №164 Ігор Василів.

Читайте також: Стали відомі результати парламентських виборів на Тернопільщині

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE