Politerno > Україна і світ > Суддя Вовк склав повноваження, але ВРП відмовила ГПУ у його відстороненні

Суддя Вовк склав повноваження, але ВРП відмовила ГПУ у його відстороненні

  • 20 Серпня, 2019
  • 1068 Переглядів
  • Comments Off

Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк склав повноваження, але ВРП відмовила Генпрокуратурі у його тимчасовому відстороненні у зв’язку з розслідуванням кримінального провадження.

Про це сам суддя заявив під час засідання Вищої ради правосуддя, на яке було винесено питання його тимчасового відсторонення від правосуддя.

Глава ВРП запитав у Вовка, скільки справ він розглянув цього року. “Близько 50-60”, – відповів суддя.

За даними представників прокуратури, Павло Вовк виніс 68 рішень.

На питання, чому так мало, суддя відповів: “У мене знижений коефіцієнт… Не можу зараз сказати… В даний час у відпустці. Я знявся з повноважень з 1 серпня, якщо не помиляюся”.

Виконувачем обов’язки голови суду призначено Володимира Келеберду.

Вислухавши сторони, ВРП постановила відмовити Генпрокуратурі у тимчасовому відстороненні судді Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка у зв’язку з розслідуванням кримінального провадження.

“Вища рада правосуддя ухвалила: в задоволенні клопотання заступника генерального прокурора про тимчасове відсторонення судді Окружного адмінсуду Києва Вовка Павла В’ячеславовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності відмовити“, – йдеться у рішенні.

Генпрокуратура подала у Вищу раду правосуддя клопотання про тимчасове відсторонення від посади голови Окружного адмінсуду Павла Вовка і ще двох суддів.

ОАСК вважає претензії силовиків розправою, пов’язаною з особистими інтересами глави Управління спецрозслідувань Сергія Горбатюка і директора НАБУ Артема Ситника.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE