Politerno > Україна і світ > Вовк назвав помстою Коломойського справу “Роттердам+”

Вовк назвав помстою Коломойського справу “Роттердам+”

  • 21 Серпня, 2019
  • 1116 Переглядів
  • Comments Off

Активізація розслідування справи щодо нанесення збитків від впровадження формули “Роттердам+” є помстою членам НКРЕКП з боку олігарха Ігоря Коломойського. 

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив колишній голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

“На мою думку, вся справа – це форма помсти з боку пана Коломойського шляхом використання неефективного, некомпетентного, незаконного тиску через НАБУ та САП”, – заявив Вовк. 

“Чому Коломойський здійснює такий тиск на незалежного регулятора? Він є власником великих споживачів електроенергії, а саме феросплавних заводів, збагачувальних підприємств. Вони є не модернізовані, мають велику енергоємність. І він  (Коломойський – ред) за період дії прозорого ринкового ціноутворення мав недоотриманий прибуток. Ось і причина, чому тема “Роттердам+” стала такою відомою. З 2016 по 2018 рік її активно розкручували певні телеканали” – сказав екс-голова регулятора з тарифів.

Вовк додав, що наразі знаходиться не в Україні. За його словами, в Україні існує “неефективне слідство та вибіркове правосуддя”.

Він нагадав, що суд встановив законність та обгрунтованість формули “Роттердам+”. “Тому не було жодних причин починати слідство”, – заявив Вовк.

Нагадаємо, 20 серпня САП повідомила, що колишнього голову НКРЕКП Дмитра Вовка оголосили в міжнародний розшук.

Раніше, Солом’янський суд відмовився заочно арештовувати екс-голову НКРЕКП Дмитра Вовка, підозрюваного у справі “Ротердам+”. 

Днями Дмитро Вовк заявив, що не готовий повертатись в Україну, бо не вірить в незалежність судової системи.

Екс-голову НКРЕКП Дмитра Вовка, підозрюваного у причетності до нанесення збитків від впровадження формули “Роттердам+” у розмірі 18,86 мільярдів гривень, оголошено у розшук.

Національне антикорупційне бюро України 19 липня провело обшуки у центральному офісі інвестиційної групи ICU в Києві у рамках так званої справи “Роттердам+”.

8 серпня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру 6 особам, зокрема Дмитру Вовку, у так званій справі “Ротердам+”. Про підозру повідомлено і співробітникам компанії ДТЕК.

9 серпня Солом’янський райсуд Києва арештував одного з фігурантів у справі щодо зловживання службовим становищем під час впровадження формули “Роттердам+”. Володимиру Євдокімову обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 2 місяці з альтернативою застави в 2 млн грн.

Прокуратура клопотала про утримання Євдокімова під вартою з альтернативою застави в 50 млн грн.

14 серпня НАБУ повідомило про підозру гендиректору “ДТЕК Східенерго” Борису Лісовому і гендиректору “ДТЕК Мережі” Івану Гелюху у рамках кримінального провадження щодо застосування формули “Роттердам+”.

16 серпня компанія “ДТЕК” Ріната Ахметова внесла 10 мільйонів гривень застави за радника гендиректора “ДТЕК Східенерго” Бориса Лісового, якого підозрюють у причетності до нанесення 18,86 мільярдів гривень збитків від впровадженої формули “Роттердам+”.

Директор НАБУ зазначив, зо число фігурантів у справі “Роттердам+” збільшиться і не обмежиться лише високопоставленими менеджерами ДТЕК.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE