Politerno > Україна і світ > НАБУ більше не розслідує розтрату коштів “Кінокварталом” Зеленського

НАБУ більше не розслідує розтрату коштів “Кінокварталом” Зеленського

  • 21 Серпня, 2019
  • 1052 Переглядів
  • Comments Off

НАБУ закрило кримінальне провадження за фактом можливої ​​розтрати держкоштів службовими особами Державного агентства з питань кіно і ТОВ “Кіноквартал” Володимира Зеленського.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит “Українських новин“.

Відзначається, що провадження закрили ще на початку липня, адже не знайшли ознак злочину в діях співробітників Державного агентства з питань кіно і компанії.

Детективи НАБУ відкрили провадження у квітні поточного року за заявою організації “Союз добровольців” щодо того, що Держкіно фінансувало 49% бюджету фільму кінокомпанії Зеленського за назвою “Я, ти, він, вона”.

“Союз добровольців” заявляв, що умовою фінансування було створення фільму повністю українською мовою, але компанія Зеленського цю умову не виконала, а отже, допустила розтрату держкоштів.

“Зазначене кримінальне провадження закрито 8.07.2019 на підставі п.2 ч.1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час провадження досудового розслідування за вказаним фактом не було виявлено жодних даних, які б вказували на наявність у діях службових осіб Держкіно і представників ТОВ “Кіноквартал” ознак складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 (розтрата державних коштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу”,  – повідомили в НАБУ.

Як відомо, фільм “Він і Вона” ТОВ “Кіно Квартал” у 2017 році як один з учасників 10-го конкурсного відбору Держкіно отримав державну підтримку з держбюджету, однак за результатами прокату зміг повернути в бюджет суму на 4 млн грн меншу від отриманої.

Цього року документальну стрічку “Фанати” виробництва “Кінокварталу” допустили до участі в конкурсному відборі на отримання держфінансування. Прем’єра фільму запланована на жовтень 2020 року.

До квітня 2019 року власником компанії “Кіноквартал” був нинішній президент Володимир Зеленський, зараз її власником є перший помічник президента Сергій Шефір.

Нагадаємо, 19 серпня голова Держагентства з питань кіно Пилип Іллєнко оголосив, що подає у відставку

Також стало відомо, що протягом трьох місяців, з березня по травень, президент Володимир Зеленський передав частки у компаніях трьом своїм партнерам – братам Сергію та Борису Шефірам та Тимуру Міндічу.

Читайте також: Майже 200 млн грн з Держбюжету на «патріотичне кіно» отримали проросійські компанії

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE