Politerno > Україна і світ > Зеленський назвав маячнею “страшилки про арабів чи інопланетян, які вивезуть нашу землю”

Зеленський назвав маячнею “страшилки про арабів чи інопланетян, які вивезуть нашу землю”

  • 19 Вересня, 2019
  • 941 Переглядів
  • Comments Off

Президент Володимир Зеленський закликав перестати вірити у страшилки щодо зняття мораторію на продаж землі.

Про це Зеленський сказав під час виступу на конференції щодо реформи управління земельними відносинами.

Зеленський підкреслив, що запропонована владою модель ринку землі в країні допускає, що її зможуть купувати і продавати лише українські фізичні та юридичні особи.

“Хочу розвіяти декілька міфів. Перше – земля належить українцям. У моделі, яку пропонуємо ми з урядом, купувати або продавати землю зможуть тільки українські громадяни, або українські компанії”, – сказав він під час виступу на зустрічі з українськими аграріями в Києві.

“Страшилки про арабів, китайців чи інопланетян, які вивезуть нашу землю вагонами, – це маячня”, – додав Зеленський.

Президент вважає, що в українських громадян нарешті має бути повноцінне, а не “гібридне”, право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю землею.

Зеленський зазначив, що з 2001 року після введення мораторію на продаж землі так і не був розроблений прозорий механізм купівлі/продажу землі в Україні.

“Замість цього з’явилися тіньові схеми і махінації. Це мільйон гектарів землі і десятки мільярдів гривень, від чого виграє не простий фермер або селянин, а різні діячі”, – сказав він.

Реагуючи на зауваження із залу про те, що землю заборонено продавати в Ізраїлі та Канаді, президент сказав: “У нас же не урок географії. Ви потім вийдете і скажете, які ще країни, і в якій країні ми з вами хочемо жити”.

Як заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук на зустрічі з аграріями, Кабінет міністрів планує запустити ринок землі з 1 жовтня 2020 року – придбати землю сільськогосподарського призначення зможе тільки резидент України. 

Читайте також: По 2 гектари кожному українцю. Як, до відкриття ринку, отримати землю безкоштовно і за скільки її потім можна перепродати

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE