Politerno > Україна і світ > Микитась хотів убити свідка у справі проти нього – прокурор САП

Микитась хотів убити свідка у справі проти нього – прокурор САП

  • 22 Жовтня, 2019
  • 1032 Переглядів
  • 0

Прокурор САП Олексій Скибенко під час розгляду скарги на запобіжний захід екс-нардепу та забудовнику Максиму Микитасю заявив, що Микитась планував вбити свідка та підозрюваного у справі проти нього.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

“Прокурор САП каже, що Микитась обговорював телефоном можливість вбивства свідка та підозрюваного у цій справі. Також прокурор каже, що у Микитася зв’язки з кримінальним світом”, – зазначили у ЦПК.

Сам Микитась назвав слова прокурора “повною нісенітницею”.

Спочатку на засіданні адвокат Микитася просив закрити засідання через “прослушку”. Також захисник заявив, що вони спеціально їздили в аеропорт Бориспіль “перевіряти браслет”. За його словами, браслет не спрацьовує навіть, коли людина сидить у літаку, тому у ньому немає сенсу.

Нагадаємо, Максима Микитася пов’язують з мером Києва Віталієм Кличком, зокрема через непрозоре фінансуваня депутатом приватних перельотів міського голови столиці 2017 року. Також журналісти “Схем” повідомляли, що Кличко та нардеп Микитась розіграли під себе тендер на ремонт Шулявського мосту.

На даний момент, Микитася підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 мільйон гривень. Проте 4 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Микитасю у вигляді застави в сумі 5,5 млн грн.

У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС, пізніше реорганізоване в Нацгвардію, та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. 

В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва, біля станції метро “Червоний хутір”. 

Наприкінці липня, під час брифінгу, голова ОП Андрій Богдан заявив, що до нього приходила людина нібито від одного зі “смотрящих” Києва і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл. Богдан мав на увазі Максима Микитася.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE