Politerno > Тернопільщина > Тепер незаконні будівництва в Тернополі може зупинити лише суд

Тепер незаконні будівництва в Тернополі може зупинити лише суд

  • 22 Жовтня, 2019
  • 1425 Переглядів
  • 0

17 жовтня Верховною Радою прийнято Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва

Відповідний законопроект під № 1081 представляла нардеп від “Слуги народу” Олена Шуляк. 

Раніше, якщо орган державного архітектурно-будівельного контролю виявляв недостовірні дані у повідомленні чи декларації про початок будівельних робіт, він мав право скасувати такі повідомлення чи декларації.

Тепер же,  у разі виявлення таких фактів «орган державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду звертається до суду із позовом про скасування реєстрації такої декларації або про припинення права на виконання підготовчих або будівельних робіт, набутого на підставі поданого повідомлення».

Тобто, кажучи простою мовою, тепер ДАБІ не зможе самостійно зупиняти незаконні будівництва, а повинна буде робити це лише через суд.

Цікавим у цій ситуації є те, що зазначені зміни були внесені після першого читання законопроекту шляхом відповідної правки під №181, автор котрої є інший народний депутат від “Слуги народу”, – Олег Дунда. Ця правка була врахована комітетом, однак під час голосування законопроекту в цілому у Раді її не озвучували і не обговорювали.    

Таким чином і з’явилася вищеописана нова редакція пунктів 2 і 3 статті 39-1 закону «Про регулювання містобудівної діяльності».

Читайте також: Міськрада Тернополя планує віддати будівельнику 4,6 га землі з приданим на 7,2 мільйонів гривень (РОЗСЛІДУВАННЯ)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE