Politerno > Тернопільщина > Як призначався Сопель

Як призначався Сопель

  • 8 Листопада, 2019
  • 16448 Переглядів
  • 0

Одразу ж попереджаємо читача: інформація, викладена у даному матеріалі, збиралась з різних джерел у головних адмінустановах області та серед бізнесових кіл. Подається лише та частина отриманих даних, яка пересікається і доповнює одна одну.

Отже, Тернопільщина отримала нового керівника облдержадміністрації. Людину, яка не зуміла виграти вибори під залізобетонним брендом «Слуги народу» на парламентських виборах-2019; людину, яку в області знали хіба що у передмісті Хоросткова; людину, котра заскочила на посаду голови ОДА завдяки приятелюванню з колегами президента Зеленського по «Кварталу-95» та зв’язкам із сумнівними особистостями позаминулої влади.

Показовим моментом «управлінських» якостей нового очільника ТОДА є той факт, що, будучи призначеним на посаду у минулий четвер, він не зумів підготувати візит в область президента країни. Більше того, він так і не з’явився в «Білому домі» до приїзду свого безпосереднього шефа. Чим все це закінчилось – спостерігала уся Україна, а президент, подейкують, мало не отримав нервовий зрив.

Щоб зрозуміти особистість, яку жителям Тернопільщини спустили з Києва в якості керівника, потрібно зазирнути у березень-квітень цього року, коли під час президентської кампанії Ігор Михайлович не провів жодної агітаційної акції на користь Зе-кандидата. Сім’я Сопелів майже цілковито відмежувалась від виборчого процесу, за винятком кількох сіл, де тако-сяко людей закликали голосувати за Зеленського. Зате, після перемоги шоу-мена, Сопелі на кожній застільній посиденьці згадували свою дружбу з акторами «Кварталу-95» і ті моменти, коли вони влаштовували артистам вечері під час гастролів у Тернополі.

Але читачу слід усвідомити один важливий момент: не лише дружба дружини Сопеля, Ольги, з Оленою Кравець і його особисте знайомство з «кварталівцями» допомогли пану Ігорю всістись у головне крісло області. Пошукайте кущі, там обов’язково знайдеться рояль.

Тож яким чином і у чиїй бурхливій фантазії зародилась ідея висунути Сопеля у губернатори, поки що залишається таємницею, але під скажену ідею знайшлось фінансове мастило і воно лягло на колісцята старих зв’язків з найближчим оточенням господаря офісу на Банковій і вуа-ля, авантюра спрацювала.

За даними «Politerno», фінансові бонзи області Петро Гадз і Володимир Іванишин, спрогнозувавши перспективність кандидатури Ігоря Михайловича, організували збір каси, яка налом була відвезена в одну із субот особисто претендентом до Києва потрібним людям. Щоб ви розуміли: мова йде, як мінімум, про мільйон доларів США. До слова, багато господарників відмовились «скидатись» на посаду. За інформацією наших джерел, гроші потрапили не в Офіс президента, ні у якому разі, і Володимир Олександрович звичайно ж їх в очі не бачив. У «кварталі» є персони настільки колоритні, що й кононенки-свинарчуки нервово курять в сторонці. За нашими даними, «сармак» було скеровано новоспеченому нардепу Юрію Корявченкову («Юзіку»), брат котрого, за інформацією ФБ-блогерів, нещодавно потрапив у корупційний скандал якраз по темі лобіювання інтересів певних темних осіб. Саме «Юзік» разом з «кварталівкою» Оленою Кравець (подругою Ольги Сопель) вмовляли президента затвердити кандидатуру Ігоря Сопеля на голову ТОДА. Знаючі люди, які мають зв’язки в ОП, кажуть, що на Банковій були шоковані даною пропозицією, і Богдан і Трофімов навідріз відмовились від кандидатури хоростківчанина. Але до вмовлянь президента підключили першу леді і гарант здався.

Корявченков із Сопелями

Як наслідок, без п’яти хвилин фігурант десятка кримінальних справ начальник УКБ Віктор Кузяк ходить по ОДА, цвиркаючи через зуби, і мало не з ноги відкриває любі двері установи. Сьогодні стало відомо про його звільнення, але «Автомайдан-Тернопіль» даремно б’є себе у груди: такі ж заяви написали усі заступники голови адміністрації і керівники департаментів ОДА, адже Сопель, і це логічно, буде вибудовувати власну вертикаль влади в області. А Кузяк, за нашими даними, після відвідин з новопризначеним головою ОДА «Водної арени», мало не над землею здіймався, повертаючись на роботу. Порішав.

Іншими словами, з різних джерел нам стало відомо, що своїм призначенням Ігор Сопель зобов’язаний дружній команді партії Петра Порошенка на Тернопільщині. А вірніше – їхнім грошам. Особливо, бучацько-борщівському клану. Казуси долі.

А куди ж, ви спитаєтесь, дивиться головний борець з корумпованим режимом Порошенка в особах Барни та Кузяка, новообраний нардеп від «Слуги народу», екс-автомайданівець Ігор Василів? Як він може спокійно спостерігати за цим «злиттям в екстазі» старих і нових? А за нашими даними, Ігор Василів, разом з іншим новоспеченим «слугою народу» Андрієм Богданцем, займаються власним влаштуванням при «потоках» влади. «Politerno» стало відомо, що нардепи повинні були осідлати цікаві їхньому фінансовому донору Андрію Яремі прибуткові жили. Теми фінансування на виборах цих двох «політиків» співзасновником ТОВ «Техно-Буд-Центр» вже торкався у своїй статті Назарій Наджога. Тож наші джерела лише підтвердили факт кооперації ділка і двох народних обранців. А тому, бажання «відбити» вкладені гроші – зрозуміле. Та не сталось, як гадалося.

Як з’ясувалось, до тих самих жил тернопільських «слуг» не допустили. Не той калібр, та й правила співпраці з мажоритарниками у «Слузі народу» справді відрізняються від «порошенківських». В Офісі президента робота з кадрами у пріоритеті. Якщо бути відвертими, один із наших співрозмовників розповів, що Василіву, за задумом, мали доручити «кураторство» автодорожньої галузі. У той час як Богданець мав стати «смотрящим» за Держгеокадастром і ДАБІ. Принаймні, на це розраховувалось. Та не повелось. А, можливо, наші джерела чогось не знають?

Висновок із вищезазначеного намальовується один – ні літом, ні осінню, а значить і зимою саджати ніхто нікого не буде. Ні на всеукраїнському рівні, ні, як ми тепер розуміємо, на тернопільському. Вони зробили нас разом!

P.s. Якщо Ігор Сопель стверджуватиме, що викладена версія невірна, ми пропонуємо йому пройти “поліграф”. Сьогодні серед “слуг народу” це тренд.

Читайте також: Кандидат на посаду голови Тернопільської ОДА у минулому член “Партії регіонів”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE