Politerno > Україна і світ > Тейлор і Зеленського хвалить, і за Порошенка заступається

Тейлор і Зеленського хвалить, і за Порошенка заступається

  • 19 Листопада, 2019
  • 1060 Переглядів
  • 0

Дана заява розміщена на Facebook-сторінці U.S. Embassy Kyiv Ukraine.

“Я вітаю президента Зеленського та його зовнішньополітичну команду за останні здобутки. Успішне повернення додому моряків й інших політичних в’язнів; розведення сил у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському; і, щойно, забезпечення повернення українських кораблів, які були незаконно захоплені Росією, є конкретними досягненнями на шляху до миру, і всі українці мають підстави цим пишатися. Ми також вітаємо повідомлення про прийдешній саміт у Нормандському форматі та сподіваємось на подальший поступ у досягненні миру”, – йдеться у повідомленні.

За словами Тейлора, “завжди є ті, хто прагне поділити Україну, особливо Росія”. Дипломат закликає не слухати російську дезінформацію. Він запевнив, що Сполучені Штати твердо стоять на боці України в її боротьбі проти російської агресії та у прагненні України до миру.

“У деяких повідомленнях місцевих ЗМІ містяться вигадки, що начебто члени команди президента співчувають Росії або вважають, що розпочав конфлікт колишній президент Петро Порошенко. За конфлікт однозначно відповідає Росія”, – додав Тейлор.

8 серпня посольство США висловило підтримку діям президента Володимира Зеленського та Збройних сил України після провокації бойовиків на Донбасі, в результаті якої загинуло 4 військових, та похвалило за зважений підхід. 

Дана заява американського дипломат оприлюднена у той самий час, коли у США розглядають можливість імпічменту президента Дональда Трампа. Палата представників Конгресу США 13 листопада розпочала публічну фазу слухань у справі. Україна відіграє не останню роль у цьому скандалі тому що, за даними журналістів, Трамп намагався змусити президента України Володимира Зеленського втрутитися в президентські вибори в США, які повинні відбутися в 2020 році. 

Трамп нібито схиляв Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента колишнього віцепрезидента Джо Байдена.

Зеленський публічно заперечував, що президент США чинив на нього тиск.

Та як повідомляє американське агентство Associated Press, ще до своєї інавгурації, 7 травня, президент Володимир Зеленський провів у Києві зустріч присвячену нібито питанням енергетики, а насправді – вимозі адвоката президента США Руді Джуліані розслідувати діяльність Джо Байдена і його сина в Україні.

Читайте також: “Коаліція Зеленського і Порошенка”. Як Гончарук допоміг пришестю В’ятровича в Раду

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE