Politerno > Україна і світ > Зеленський обманув, коли сказав, що ніякого тиску з боку Трампа не було – ЗМІ

Зеленський обманув, коли сказав, що ніякого тиску з боку Трампа не було – ЗМІ

  • 19 Листопада, 2019
  • 1081 Переглядів
  • 0

Ще до своєї інавгурації, 7 травня, президент Володимир Зеленський провів у Києві зустріч присвячену нібито питанням енергетики, а насправді – вимозі адвоката президента США Руді Джуліані розслідувати діяльність Джо Байдена і його сина в Україні.

Про це повідомляє УП з посиланням на американське агентство Associated Press.

Вказується, що Зеленський на цій зустрічі говорив про складне становище, в якому він опинився через вимоги Джуліані.

Про тему зустрічі знав громадянин США і член наглядової ради української компанії “Нафтогаз” Амос Хохштайн, який на ній був присутній.

Хохштайн сповістив про це експослиню США в Україні Марі Йованович і ще двох співробітників посольства США в Києві.

Таким чином, як стверджує агентство, американські дипломати теж знали про те, що Київ відчуває тиск з боку Вашингтона.

Зустріч тривала близько трьох годин і більша її частина була присвячена обговоренню таких дій, щоб Україна не опинилася втягнутою в американські вибори.

Ця інформація суперечить заяві самого Зеленського про те, що “ніякого тиску” з боку Трампа не було, а також заявам республіканців, які заперечують будь-яку quid pro quo з боку президента США.

Як повідомлялось, адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані вимагав, щоб президент України Володимир Зеленський зробив заяву про намір розслідувати справу компанії “Бурісма”, у якій працював син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Хантер, та нібито українське втручання у вибори в США 2016 року.

Президент США Дональд Трамп неодноразово використовував віцепрезидента Майкла Пенса для здійснення тиску на президента України Володимира Зеленського.  

15 листопада, Білий дім опублікував стенограму першої телефонної розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: Луценко звинуватив Йованович у брехні під присягою

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE