Politerno > Україна і світ > Трамп неодноразово тиснув на Зеленського використовуючи Пенса – WP

Трамп неодноразово тиснув на Зеленського використовуючи Пенса – WP

  • 3 Жовтня, 2019
  • 1580 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп неодноразово використовував віцепрезидента Майкла Пенса для здійснення тиску на президента України Володимира Зеленського.  

Як повідомляє ЄП, про це йдеться у статті The Washington Post.

Автор повідомляє, що Трамп дав вказівку Пенсу не бути присутнім на інавгурації президента Володимира Зеленського в травні, коли новий президент України шукав визнання та підтримки з боку Вашингтона. Ця інформація відома зі скарги агента ЦРУ, який розповів про телефонну розмову президентів 25 липня.

Зазначається, що через місяць Трамп використав Пенса, щоб повідомити Зеленському про затримку допомоги США, якщо з боку України не буде більш агресивних дій проти корупції, стверджують чиновники. На той час, після телефонної розмови, українська влада вже мала розуміти, що заходи щодо боротьби з корупцією мали включати розслідування щодо колишнього віцепрезидента Байдена і його сина Хантера, пише видання.

Співрозмовники з оточення Пенса, наполягають, що той не знав спроби Трампа тиснути на Зеленського заради компрометуючої інформації щодо Байдена.

Та, як зазначає видання, один з головних радників Пенса був присутній під час розмови 25 липня. І Пенс повинен був отримати доступ до розшифровки стенограми протягом декількох годин після розмови, заявили чиновники.

Джерела видання стверджують, що він вирушив до Варшави на зустріч із Зеленським 1 вересня, ймовірно, не прочитавши, або не повністю ознайомившись зі стенограмою телефонного дзвінка.

На зустрічі з Зеленським Пенс повідомив про те, що сотні мільйонів доларів допомоги США Україні не будуть виділені через побоювання щодо слабких зусиль країни по боротьбі з корупцією.

Він також підкреслив розчарування Трампа тим, що, на його думку, Європейський союз не виконує достатню роботу з надання допомоги. У той момент президент України вже говорив з Трампом і був знайомий з його вимогами.

Нагадаємо, напередодні Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, через яку в США розпочали процедуру імпічменту американського лідера.

Із тексту розмови випливає, що Дональд Трамп неодноразово наполягав на тому, щоб український президент Володимир Зеленський звернув увагу на розслідування проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина.

Як заявив конкурент Дональда Трампа на виборах президента США у 2020 році Джо Байден, президент США Дональд Трамп у розмові з президентом України Володимиром Зеленським поставив свої інтереси вище за державні.

Комітет з питань розвідки Палати представників США оприлюднив розсекречену скаргу неназваного співробітника американських спецслужб щодо порушень під час телефонної дрозмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

На тлі скандалу за участі Трампа і Зеленського спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.

Лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко підтримала президента Зеленського в його розмові із Трампом.

Тимошенко заявила, що розмова Трампа і Зеленського викликала в усьому світі “інформаційне цунамі. Немає такого каналу або видання, які не висловилися щодо цього питання”.

За словами лідерки “Батьківщини”, навіть якби президентом України був “супердосвідчений”, то це цунамі збило б і його.

Редактор видання ZN.UA Юлія Мостованаписала, що Володимир Зеленський дискредитував себе в очах демократів і знецінив як парламентер в очах Трампа, якому він вже нічого потрібного не може запропонувати.

Читайте також: “Так, він грав на піаніно своїм членом”. Як західні ЗМІ знущаються над Зеленським після скандалу з Трампом

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE